Lördagens sista match i den spanska La Liga spelas på Mestalla där Valencia tar emot Eibar. I nuläget känns det så ostabilt i Valencia att de knappt ska vara favorit i någon match alls i ligan. Dessutom möter de ett lag som har presterat riktigt bra denna säsong så detta möte är mycket tuffare än vad oddsen föreslår. Så intressant att kika närmare på lagen.

Egentligen är detta ett tips mer emot Valencia än vad det är för Eibar. Vi känner alla till uttrycket att anfall är det bästa försvar. Men, har ni hört talas om att anfall är det enda försvar? Det är Valencia CF. Fy fan! Sedan Salvador Gonzalez Marco, kallad Voro, tog över det sjunkande skeppet har han inte lagt mycket tid på att bygga upp ett tryggt försvarspel. Det ironiska är att Voro själv var en mittback när han var aktiv. Det går inte att se någonstans i hans uppställning. Jag vill använda mig av den senaste bortaförlusten mot Las Palmas som det bästa exemplet.

Vid ett flertag tillfällen hade Valencia mellan 5-6 spelare inne i Las Palmas box när bollen befanns sig strax över mittlinjen på Las Palmas sida. När Valencia inte lyckades få in bollen i Las Palmas straffområde, ja, då blev det alltid farligt när bollen erövrades på mittplan och Las Palmas kunde gå till anfall. Alltså, det går inte att spela en sådan fotboll. Inte ens Barca har så många spelare offensivt framåt när bollen befinner sig på mittplan. Jag menar att vi inte behöver gå djupare in än så, när det gäller Valencias problem på planen. Alla problem som finns utanför planen lämnar jag utanför denna text. Lite respekt har jag ändå för Valencia.

Som om Valencia inte har nog med problem på och utanför planen... Inför mötet mot Eibar har Valencia ett flertal avstängningar på offensiva spelare (ja, vem är en defensiv spelare egentligen i dagens Valencia?) såsom Nani, Dani Parejo, Munir samt skador på Enzo Perez och Rodrigo Moreno. Dessa är rejäla försvagningar för laget, främst då dessa herrar gör mål och står bakom målen. Kanske får vi ändå se ett målsnålt möte mot Eibar.

Efter två tuffa möten mot Atletico Madrid och Barcelona har Eibar återigen ryckt upp sig. Styrkebeskedet kom i den senaste matchen, hemma mot Deportivo som slutade 3-1, där Eibar tog kommandot tidigt i matchen. De gjorde ett tidigt mål och kunde kontrollera tillställningen matchen ut. Med tre olika målskyttar i denna match visar Eibar att de inte är beroende av någon enskild spelare utan detta är en lagmaskin som fungerar - ja, till skillnad från Valencia då.

Även tidigare har Eibar "skrällt" och vunnit tuffa bortamöten rätt så nyligen, bland annat mot Sporting Gijon med 3-2 och Osasuna med 3-0, så detta lag gör mål. När Valencia spelar så sjukt offensivt som de gör i dag kommer det att erbjudas massvis av chanser och då räknar jag med att Eibar fortsätter att göra mål.

Marknaden anser att Valencia ska under dagens förutsättningar vinna mötet varannan gång. Då jag är helt oenig med marknaden och inte ens kan se Valencia som knappt något favorit här, finner jag ett mega värde i dubbla pengarna och lägger ett spel hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip