Visst är det härligt med spansk ligafotboll mitt i veckan?

Den ständigt oberäkneliga Valencia tar emot Leganes. Sjukt nog öppnade marknaden på strax över 1.60 på en rak Valencia hemmaseger men har sedan dess stigit och stigit. Då jag är övertygad om att Valencia aldrig vinner detta möte mer än varannan gång så är det fortfarande intressant att kika på läget och det attraktiva oddset på att Leganes ska kamma hem en poäng.

Vad nytt ska jag säga om Valencia? I mitt tycke sker en skräll i varje match som de spelar. Titta bara på de fem senaste matcherna:

Alavés 2 - 1 Valencia
Valencia 2 - 1 Real Madrid
Valencia 2 - 0 Athletic Bilbao
Real Betis 0 - 0 Valencia
Valencia 0 - 4 Eibar

Varför säger jag att alla fem matcher är en skräll, bortsett från att oddsmarknaden uppenbarligen håller med mig, med facit i hand? Jo, Valencia "ska" inte släppa in fyra mål hemma mot Eibar, inte heller "ska" de klara av att inte släppa in något mål borta mål Real Betis (som är extremt hemmastarka och där gör mål på alla). Okej, vinsten hemma mot Athletic Bilbao var en stabil insats, bortsett från att Athletic Bilbao gjorde en sämre insats, men sedan kom skrällen mot Real Madrid. Givetvis kunde de inte hålla i den formen och förlorade genast i nästa möte mot Alaves. Valencia är en berg-och-dal bana och klarar helt enkelt inte av att vara en oddsfavorit där de ska vinna en match oftare än varannan gång. Det finns inte på kartan.

Näst ut på tur är Leganes. Eftersom Leganes har fyra raka förluster, innan den senaste 4-0 vinsten mot Deportivo, så öppnade marknaden helt fel, troendes att Valencia är gamla goda Valencia som nu äntligen har hittat formen. Den senaste matchen mot Alaves visade bara att Valencia är samma lag som de varit de senaste säsongerna - oberäkneliga. Jag börjar låta som en trasig grammofonskiva. Jag går vidare...

Leganes vaknade till liv ordentligt i den senaste hemmamatchen mot Deportivo, där fyra olika målskyttar gjorde mål - varav två av dem fick starta matchen från bänken. Det tycker jag är ett styrkebesked om något, att kunna resa sig så pass och visa vilken bredd som faktiskt finns i laget.

Senast de möttes på Mestalla vann Valencia i den spanska cupen med 2-1, efter två mål av Rodrigo Moreno (borta i kväll), där det sista målet kom i slutminuterna.

Det finns också en hel del avbräck i Valencia, där bland annat Fabian Orellana är avstängd. Skadade och tveksamma till start är Jose Gaya, Aderllan Santos, Martà­n Montoya, Nani, Rodrigo Moreno och Santi Mina.

Då jag finner minst 17 punkters värde i oddset 2.17 lägger jag ett spel på att Leganes åtminstone tar en poäng i matchen (X2 - oavgjort eller Leganes seger) hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip