Lördagens hetaste match i Spanien spelas på Mestalla där formstarka Valencia tar emot Sevilla. Då det glöder om Valencia och deras fantastiska anfallsspel är det mycket som ska till för att stoppa dem. Å andra sidan har Sevilla spelat riktigt dåligt på bortaplan under tre senaste matcher - vilket gör Valencia till en solklar favorit i detta möte. När det erbjuds dubbla pengar på att Valencia ska ta sin fem raka seger hemma mot ett formsvagt bortalag så kan jag inte motstå frestelsen.

Valencia är tillbaka på allvar. Efter åtta spelade ligamatcher och inga förluster hittills befinner sig Valencia fyra poäng bakom ledande Barcelona. Självförtroendet är på topp och samtliga spelare har höjt sig flera nivåer, samt att Marcelino Garcia har spelat ihop laget ordentligt. Att de dessutom gör mål på allt och alla (bortsett från det mållösa mötet mot Atletico Madrid) visar hur grymma de är i sitt anfallsspel. Det tål att upprepa deras fyra senaste matcher:

Real Betis 3 - 6 Valencia
Valencia 3 - 2 Athletic Bilbao
Real Sociedad 2 - 3 Valencia
Valencia 5 - 0 Malaga

Ja, ska vi räkna på de fyra senaste matcher så gör Valencia i snitt 4,25 mål framåt. Eftersom Sevilla släppte in hela fem mål borta mot Spartak Moskva i Champions League är det inte optimalt läge att möta Valencia.

Visst har Sevilla också startat säsongen väldigt bra. De befinner sig femma i tabellen med Barca, Valencia, Real och Atletico Madrid före. Hemma är Sevilla oslagbara med tre vinster och ett kryss. Men på bortaplan är det dessvärre ett helt annat spel som vi har fått se i de tre senaste ligamatcher (inklusive då Champions League). Bortsett från det senaste 1-5 mötet i Champions League blev den 0-1 borta mot Bilbao och dessförinnan 0-2 mot Atletico. Ett mål framåt och sju insläppta mål bakåt visar verkligen hur usel borta formen är.

De tre senaste möten på Mestalla har slutat 0-0, 2-1 och 3-1. Fast det spelet som Valencia visar upp just nu går inte att jämföra med de senaste tre säsongerna. De är sååå mycket bättre och ska vinna detta möte oftare än två gånger av tre. Därmed finner jag ett enormt värde i att spela på en rak Valencia seger till 2,00 i odds hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip