Jag spelar att J-Södra tar sin första trepoängare för säsongen.

Varberg - Örgryte 0-2
Norrby - Varberg 2-1

GAIS - J-Södra 2-1
J-Södra - Landskrona 0-2

J-Södra har fått en tuff start på säsongen och har flera spelare borta idag.

Marcus Johansson, Tom Siwe, Anton Cajtoft, Anton Andreasson, Axel Lindahl och Erik Moberg saknades mot Landskrona. Dessutom gick viktige Tommy Thelin sönder.

Ändå väljer jag att spela bortalaget? Lite galet är det, men jag tror ändå att J-Södra har chansen här. Man får tillbaka mittbacken Marcus Johansson och det kommer göra skillnad. Sen är jag som sagt hård mot Varberg i år. Ett habilt lag som jobbar hårt osv. Men efter att ha sett deras matcher tycker jag att det saknas klass. Det är egentligen bara notoriske målskytten Altemark-Vanneryr och keepern Matt Pyzdrowski som jag anser skulle kunna spela i bättre lag.

Som sagt, man kommer släppa in en del enkla mål den här säsongen, och man kommer få kriga för sina mål. Av den enkla anledningen att man haft så stor spelaromsättning, det tar tid att få ihop ett så nytt lag på den här höga nivån, och att ersättarna är begränsade.

J-Södra var bra med mot Gais men föll. Torsken mot Landskrona var ju inte bra på något sätt, men säkert en följd av så många spelare borta. Nu kommer ännu en sån match med lite bättre förberedelser och kanske större ödmjukhet inför uppgiften. Om J-Södra skärper till sitt fokus så har de flera spelare som ska kunna avgöra en match mot Varberg.

Smylie, Fendrich, Svensson, Orlov, Fredrik Olsson osv. Nu gäller det för J-Södra att kavla upp ärmarna för då har de en chans trots alla skador. Viktiga poäng på spel efter en dålig start på säsongen!

SPELTIPS
Jag spelar J-Södra asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till 1.76 hos Mr Green (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip