Imorgon tar Varberg emot Örgryte på Påskbergsvallen. Jag spelar (Örgryte +0,25) till 1,78 hos Pinnacle Sports. Finns till 1,74 hos Unibet . Halv vinst på spelet om matchen slutar oavgjort.

I våras när lagen mötte så vann Örgryte tämligen enkelt på Gamla Ullevi med 3-0. Så Varberg har en revansch att utkräva från göteborgarna.

Efter 20 spelade matcher av Superettan ligger Örgryte på nionde plats och Varberg på tionde plats med lika många poäng inspelade. Med en tredjedel kvar av säsongen och relativt god marginal till nedflyttningsstrecket så ska inte någon nedflyttningsplats vara talan om även fast allt kan hända naturligtvis.

På förhand så ska det här vara en helt öppen historia. Det som skiljer lagen åt är deras formkurvor. Om vi bortser från Svenska Cupen som spelades förra veckan där både Örgryte och Varberg tog sig vidare så var det sju matcher sedan Varberg tog en tre-poängare i Superettan - fem raka torsk och ett kryss varav man har blivit nollade i fyra raka matcher. Senaste segern kom i slutet av Juni så formkurvan pekar rakt ner.

Om vi jämför Örgryte med Varberg så är formen hos göteborgarna en helt annan. Senast vann man hemma med Ljungskile med 3-1 och man har bara förlorat en av sina sju senaste matcher i Superettan. Det ska även tilläggas att laget har varit mer eller mindre lika starka både hemma som borta.

Med ett 3-0 i bagaget från i våras och en god form så tror jag Örgryte har goda chanser att få med sig ett resultat härifrån. Varbergs form är som sagt väldigt dålig och hemmaspelat har inte varit särskilt imponerande.

Därför spelar jag Örgryte +0,25 till 1,78. Raka 2an finns runt 2,80-2,90.

Tippar 1-2, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip