Måndagens enda match i den spanska La Liga spelas på Estadio de la Ceramica där Villarreal tar emot Athletic Bilbao. Villarreal befinner sig på en sjätteplats i tabellen, vilket innebär en kvalplats till Europa League medan Athletic Bilbao är i mitten av tabellen, på en tolfte plats. Det som båda lag har gemensamt för tillfället är att de är något uddlösa framåt och har haft bekymmer med att göra mål. I och med att de dessutom i utgångspunkt ska vara starka defensivt också blir det intressant att kika närmare på ett spel där båda lag inte gör mål i matchen.

Villarreal kommer till mötet från en 0-1 förlust borta mot Malaga. Där skapades det inte många vassa chanser, samtidigt som Villarreal försvarade sig bra. De förlorade matchen på en straff, i övrigt hade inte Malaga så mycket att komma med. Javi Calleja använder sig av en stabil 4-4-2 uppställning där det blir väldigt svårt för motståndarna att göra mål på dem. Bortsett från det senaste mötet mot Malaga har Villarreal också misslyckats att göra mål mot Girona, Eibar och Lyon på sistone. Det kan bli svårt även mot Athletic Bilbao, som Villarreal tidigare har haft svårt att göra mål på.

Även om Athletic Bilbaos försvar var bättre under Ernesto Valverdes år i klubben, så spelar de fortfarande med full fokus på försvaret och bygger upp spelet bakifrån. Trots att det har släppts in onödigt många mål bakåt så ser det fortfarande bra ut i defensiven, med undantaget av några enskilda individuella misstag här och där. Athletic Bilbao kommer till detta möte efter en stabil insats mot Celta Vigo, bortsett från markeringen på Brais Mendez som gjorde kvitteringsmålet på övertid. Athletic Bilbao har också haft problem med att näta på bortaplan så det ska till ett hårt arbete för att lyckas göra något mål mot Villarreal.

De fem senaste möten har slutat på följande sätt:

Fotboll LaLiga: 19/11, 2017
Athletic Bilbao 1 - 1 Villarreal

Fotboll LaLiga: 7/4, 2017
Villarreal 3 - 1 Athletic Bilbao

Fotboll LaLiga: 20/11, 2016
Athletic Bilbao 1 - 0 Villarreal

Fotboll LaLiga: 6/2, 2016
Athletic Bilbao 0 - 0 Villarreal

Fotboll Copa del Rey: 13/1, 2016
Villarreal 0 - 1 Athletic Bilbao

Jag har väldigt svårt att se något målkalas i denna match utan scenarion är liknande år 2016, i mitt tycke. Båda lag kan försvara sig väl och båda lag är inte i den bästa formen offensivt. Därmed blir det svårt för de båda att lyckas med bedriften att göra mål så jag lägger ett spel på att båda lag inte gör mål till 1.82 i odds hos Unibet .
---
Preliminär startelva Villarreal: Sergio Asenjo, Mario Gaspar, Alvaro Gonzalez, Daniele Bonera, Jaume Costa, Samuel Castillejo, Rodrigo Hernandez, Javi Fuego, Pablo Fornals, Enes Unal & Carlos Bacca.

Preliminär startelva Athletic Bilbao: Kepa Arrizabalaga, Enric Saborit, Inigo Martinez, Unai Nunez, Oscar de Marcos, Ander Iturraspe, Mikel San Jose, Markel Susaeta, Raul Garcia, Inaki Williams & Aritz Aduriz.
---

This is the stats tab
This is the post tip