Söndagens sista match i den spanska La Liga spelas på Estadio De La Ceramica där Villarreal tar emot Betis. Marknaden erbjuder ett högt odds på hemmalaget, efter den sega inledningen av ligaspelet, men vi vet ju alla vad Villarreal är kapabla till, samt vilken bedrövlig bortastatistik Betis har i huvudligan. Förr eller senare kommer Villarreal att komma igång och börja vinna och jag ser att den negativa trenden kan mycket väl brytas i dag, mot en betydligt sämre motståndare.

Fran Escriba har verkligen inte fått någon rolig start på säsongen. Villarreal började med att förlora mot nykomlingen Levante med 0–1 på bortaplan. I nästa bortamöte blev det en 0-3 förlust mot Real Sociedad. Med noll mål gjorda framåt och fyra insläppta mål måste något positivt ske redan i nästa match. Fördelen är att Villarreal är hemmastarka och möter nu ett lag som de förra säsongen slog med 1-0 borta och 2-0 hemma.

Även om Real Betis har startat ligan med en vinst och en förlust så finns det fortfarande ett klart mönster. De är hemmastarka och bortasvaga. Det blev givetvis förlust borta mot Barcelona med 0-2 och sedan vinst hemma mot Celta Vigo med 2-1. I båda möten släppte de in mål, vilket de i princip alltid gör när de spelar på bortaplan. Även i vänskapsmatcherna som har spelats utanför Sevilla har resulterat i alldeles för många insläppta mål bakåt, så detta kommer att bli en tuff uppgift för Quique Setiens mannan att ta sig an.

Då Villarreal äntligen får spela på hemmaplan mot en motståndare som de förra året inte hade några större bekymmer med ser jag ett stort värde i det stigande oddset och lägger ett spel på en rak Villarreal vinst till 1.95 i odds hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip