Lördagens tredje match i den spanska La Liga spelas på El Madrigal där Villarreal tar emot Espanyol. Ett tufft möte mellan två starka lag. Självfallet är det Villarreal som får bära favoritskapet i matchen. Marknaden har dock börjat stiga på Villarreal, då hemmaspelet inte alls har varit lika vasst som vi är vana vid. Med tanke på att Espanyol dessutom har spelat bra så blir det svårt för Villarreal att vinna oftast än varannan gång. I och med detta är det intressant att kika närmare på ett spel där Espanyol kammar hem en pinne åtminstone.

Även om Villarreal fortfarande är det laget som har släppt in minst mål i ligan, så har det stabila försvaret tappat fokus på sistone. Självklart syftar på jag Real Madrid matchen där Villarreal hade 2-0 hemma och tappade till 2-3 på cirka en halvtimme. I Europa League, mot Roma, släppte de inte fyra mål i 0-4 hemmaförlusten. Förstamålvakten Sergio Asenjo skadade sig i slutet av februari och kommer inte heller stå mellan stolparna i detta möte, så ett stor avbräck för Villarreal givetvis.

Mot just Espanyol har Villarreal haft det svårt. Tittar vi på de fem senaste inbördes möten, så har Villarreal endast klarat av att vinna en gång:

Espanyol 0 - 0 Villarreal
Espanyol 2 - 2 Villarreal
Villarreal 3 - 1 Espanyol
Villarreal 0 - 3 Espanyol
Espanyol 1 - 1 Villarreal

Någon 3-1 seger har jag väldigt svårt att se, med tanke på Espanyols form.

Sedan det taktiska geniet Quique Flores återvände till Spanien, efter äventyret i Watford, har han gjort en succé med Espanyol. Laget parkerar på en nionde plats i ligan och är med och tävlar om en Europa League plats. Bara en sån sak att på tolv spelade bortamatcher har det endast blivit fyra stycken förluster - mot Real Madrid, Valencia, Barcelona och Sevilla. Ett styrkebesked kom i den senaste 2-2 bortamatchen mot Celta Vigo, där Espanyol låg under två gånger i matchen men lyckades kvittera två gånger om. Det mesta stämmer för Espanyol just nu. Gerard Moreno på topp har gjort mål i två raka matcher så han känns glödhet här.

Då Villarreal tidigare har haft problem mot Espanyol, som nu dessutom har hittat en fin form, ska inte Villarreal kunna vinna oftare än varannan gång i ligan. Därmed är det minst 17 punkters marginal på att Espanyol åtminstone tar en poäng (genom att spela oavgjort eller vinna matchen). Då finner jag ett spelvärde i oddset 2.17 hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip