Söndagens sista match i den spanska la ligan spelas på El Madrigal där Villarreal tar emot Sevilla. Detta är ett öppet möte som, i mitt tycke, ska fortsätta enligt tradition att vara målrikt. Marknaden har valt att ha över 2.5 mål i matchen som en pytteliten favorit, vilket jag inte är helt enig om och finner därmed ett värde på överspelet - på grund av en hel del faktorer.

Inbördesmöten under 2015 och 2016 har slutat med 4-2 Sevilla, 2-1 Villarreal, 2-0 Sevilla, 2-1 Sevilla, 3-1 Sevilla. Då har jag tagit med matcherna från ligan och Europa League. Alltså, fyra av fem möten har slutat med över 2.5 mål i matchen där det femte mötet slutade med två mål. Det blir mål varje gång dessa lag möts. Inför i kväll finns det all anledning till att tro att historien upprepar sig.

Sevillas öppningsmatch mot Espanyol slutade med en 6-4 hemmavinst. Mot Villarreal kommer Sevillas defensiv är förstärkas med två återkommande backar, som dock inte har fått någon riktig tid till att spela ihop sig i startelvan. Därmed är jag övertygad om att det fortfarande kommer att läcka bakåt. Samt, kan Espanyol göra fyra mål på bortaplan mot Sevilla, så ska nog Villarreal kunna näta ett och ett annat mål också. Sevillas offensiv är brutal och där gör de mål på samtliga motståndare.

Villarreal kryssade borta mot Granada i öppningsmatchen som slutade 1-1. En del spelare finns på skadelistan, samt att några också är tveksamma till start i kväll, vilket gör att det finns några problemfaktorer i laget. De har dessutom åkt ut ur Champions League kvalet mot Monaco, genom två förluster. Så formen är inte riktigt på topp. I de sex senaste matcherna har Villarreal släppt in mål, men samtidigt spelar de ett offensivt spel som gör att de ändå gör mål framåt.

Då jag starkt tvivlar på att Sevilla har fått ordning på sitt försvar, samt att det råder obalans i Villarreal också, så är jag övertygad om att det kommer att begås en hel del misstag i matchen. Detta kommer att resultera i massa mål, då kapacitet och kvalité framåt finns i båda laget. Oddset 1.87 lockar verkligen till att vi återigen ska få se en match med över 2.5 mål mellan dessa lag, så jag lägger ett spel hos Ladbrokes.

This is the stats tab
This is the post tip