Arsenal ställs mot Watford på lördagskvällen. Watford har inte vunnit på hemmaplan än medan Arsenal jagar sin första trepoängare på bortaplan.
Ett Gunners som har kommit igång efter 4-0 förlusten mot Liverpool i början på säsongen.

Tabell:
5. Arsenal 7 4 1 2 3+ 13p L L W D W W
8. Watford 7 3 3 1 -1 12p W D W L W D

Arsenal senaste matcher:
2-0 Brighton
BATE 2-4
2-0 WBA
1-0 Doncaster
Chelsea 0-0
3-1 Köln

Snittar 1.9 mål per match där det mesta klickar rätt just nu för Gunners. 5/6 senaste vinster med sex poäng upp till tabellettan Manchester City. Gäller att hänga på nu för att inte hamna allt för mycket på efterkälken.
Det är framförallt bortaspelet som inte har fungerat. En poäng på tre möjliga, det är under all kritik. Visserligen har man mött Stoke, Liverpool och Chelsea.
Arsenal har nu hållit nollan i fyra raka matcher, försvararen Shkodran Mustafi har gjort ett mycket fint jobb.
Tysken skadade sig i Tysklands VM-kvalmatch mot Azerbajdzjan och blir därmed borta i minst en månad. Om det ändå vore Wengers enda skadebekymmer.
Nej, Chambers och Cazorla saknas även han. Welbeck, Coquelin, Özil samt Koscielny står ännu som frågetecken. Mertesacker lär ersätta Koscielny om han inte klarar av en start.
Alexis Sanchez kom sent tillbaka från landslaget så Lacazette lär starta.


Watfords senaste matcher:
WBA 2-2
Swansea 1-2
0-6 Man City
Southampton 0-2
0-0 Brighton
2-3 Bristol City

Marco Silva har fått till en fin inledningen denna hösten för Watfords del.
Några nyförvärv som har gjort det lysande, bland annat Richarlison, från Fluminense, som har gjort det bra uppe på topp.
Sett till hemma- och bortaformen så är det lite tvärt emot Arsenal. För Watfords del är det hemmaspelet som inte har fungerat. Två poäng på tre möjliga och ett snitt på tre i insläppta per match.
Watford har testats mot City och Liverpool där matchen mot de ljusblå från Manchester var proppen ur direkt. Nästintill tennissiffror när slutresultatet skrevs till 0-6. En sen kvittering till 3-3 mot Liverpool.
Har en ganska saftig skadelista där Cathcart, Chalobah, Hoban, Kaboul och Success Ajayi saknas. Försvararen Podl är ännu ett frågetecken.
Ska bli intressant att se hur Watford står upp mot ett skadedrabbat Arsenal. Tror det blir svängigt och fartfyllt.

SPEL: Ö3 mål (goal line) till 1.92 hos bet365 , med 1.5/5 units. Pengarna tillbaka vid tre mål.

www.spreadsheet.se/holmberg

Twitter@Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip