I Spaniens andra division spelas ett helt öppet möte på La Romareda där Zaragoza tar emot Rayo Vallecano. Det är en match mellan ett vanligtvis starkt hemmalag, som för tillfället befinner sig på den nedre halvan av tabellen, mot ett av andra ligans starkaste bortalag. Det kommer att bli tajt på alla positioner och i alla dueller mellan två målsnåla lag både framåt och bakåt, så det finner värde i att kika närmare på ett under spel.

Efter tretton spelade ligamatcher befinner sig Zaragoza på en femtonde plats. Dock har de varit stabila hemma, där de har en vinst, fyra oavgjorda och en förlust. Det är svårt att göra mål på dem när de spelar hemma, även för lag från högsta ligan - där Valencia tog en 2-0 seger i cupen häromveckan. Det senaste mötet slutade mållöst Leonesa (som befinner sig på en fjortonde plats i ligan) så detta blir ytterligare en stängd match mot formstarka Rayo Vallecano.

Efter sexa raka matcher utan förlust kommer nu Rayo Vallecano att ställas mot en svår motståndare, vilka de har en dålig inbördes statistik mot. Tre förluster, en vinst och en oavgjord har Rayo Vallecano på de fem senaste möten mot Zaragoza. Dock är formen på topp just nu, även om det har blivit tre oavgjorda matcher i rad på sistone. Trots att Rayo Vallecano är bortastarka gör de sällan mer än ett mål framåt - samt är givetvis duktiga på att försvara sig bra. Den senaste matchen för Rayo Vallecano var för en vecka sedan mot Albacete och slutade 1-1.

På de senaste tio ligamatcherna har Zaragoza snittat 1,30 mål per match och Rayo Vallecano exakt lika mycket. I och med att båda lagen försvarar sig väl i nuläget har jag svårt att se något målkalas här. Därmed finner jag ett värde i att spela på under 2,5 mål i matchen, vilket borde inträffa minst två gånger på tre försök såsom läget är i dag, så jag lägger ett spel hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip