I grupp H av VM-slutspelet i Ryssland spelas i den första omgången en match mellan Colombia och Japan på Mordovia Arena i Saransk.
Givetvis ska Colombia vara favoriter till att vinna mötet och är det också, enligt marknaden. Enligt mig ska de vara enorma favoriter då jag ser Colombia som turneringens stora positiva överraskning. Mötet mot Japan ska vara en promenad i parken, då Colombia har bättre spelare på samtliga positioner, så detta möte ska de vinna minst två gånger av tre försök. När oddset ligger en bra bit över den sannolikheten, så blir det värt med ett spel på en rak Colombia seger.

Även om Colombia inte har spelat den absolut roligaste fotbollen under sina träningsmatcher på sistone så har de en enorm potential till att gå långt i detta slutspel. I sin grupp har de förutom Japan även Polen och Senegal. Alla dessa tre motståndare ska de klara av att slå och först ut är japanerna. Deras senaste möte ägde rum i förra VM, där Colombia krossade Japan med 4-1. Anledningen till att jag skriver krossade var för att Colombia ägde hela matchen och borde ha fått med sig ännu större siffror i segermatchen.

Colombia kommer att vara farliga att möte för vilket landslag som helst, då de inte längre endast är starka i offensiven, utan även i defensiven. Här kommer deras fem senaste träningsmatcher:

Landskamp: 1/6, 2018
Egypten 0 - 0 Colombia
Landskamp: 27/3, 2018
Australien 0 - 0 Colombia
Landskamp: 23/3, 2018
Frankrike 2 - 3 Colombia
Landskamp: 14/11, 2017
Kina 0 - 4 Colombia
Landskamp: 10/11, 2017
Sydkorea 2 - 1 Colombia

Vändningen mot Frankrike var fantastiskt och att sedan inte släppa in något mål mot Australien och Egypten visar att det blir svårt att göra mål på Colombia. Jose Pekerman har fått ordning på defensiven och med Falcao, Bacca och James Rodriguez kommer Japan aldrig att klara av att hålla nollan.

Japan kommer till turneringen med en 4-2 vinst mot Paraguay (som egentligen inte säger så mycket). Men dessförinnan har de tre raka förluster mot Schweiz med 0-2, Ghana med 0-2 och Ukraine med 1-2. I mitt tycke är Colombia en starkare motståndare än dessa tre landslag så jag kan inte annat än räkna med att det blir en enkel seger för Colombia - igen, mot Japan. När jag jämför Japans startelva mot Colombias så finner jag inte en enda position i hela startelva där Japan skulle vara bättre.

Då det är klasskillnad på samtliga positioner på planen mellan Colombia och Japan finner jag ett värde i att spela på en Colombia seger till 1.80 i odds hos LeoVegas .
---
Preliminär startelva Colombia: David Ospina, Jefferson Lerma, Frank Fabra, Davinson Sanchez, Yerry Mina, Santiago Arias, Mateus Uribe, Carlos Sanchez, Juan Cuadrado, James Rodriguez & Radamel Falcao.

Preliminär startelva Japan: Masaaki Higashiguchi, Naomichi Ueda, Gen Shoji, Wataru Endo, Gaku Shibasaki, Shinji Okazaki, Shinji Kagawa, Yoshinori Muto, Takashi Inui, Hotaru Yamaguchi & Gotoku Sakai.

This is the stats tab
This is the post tip