I andra omgången av grupp B ställs Iran emot en av storfavoriterna av hela Fotbolls VM 2018. Nämligen Spanien. Matchen spelas på Kazan Arena. Övriga lag i gruppen är Portugal och Marocko.

Grupp B är ytterligare en grupp där det finns två tydliga skiktningar. Här är det Portugal och Spanien som slåss om gruppsegern, där mycket kommer avgöras i gruppspelets inledande omgång då Portugal och Spanien ställs emot varandra. Medans Iran och Marocko slåss om att inte hamna sist i gruppen. Det ska tilläggas att de förstnämnda (Iran) kommer till Ryssland som den förväntade jumbon. Vilket kanske gör att man anser att man inte har någonting att förlora utan bara kan koncentrera sig på sitt spel??

Iran åker till Ryssland och fotbolls VM utan någon som helst kravbild. Man har under de senaste två mästerskapen slutat sist i gruppen båda gångerna, med endast en poäng. Man har dock hamnat i en av de tuffaste grupperna i VM 2018. Det som möjligtvis kan locka ett intresse kring Iran är hur pass bra den gamla Real Madrid tränaren Carlos Queiroz lyckats skapa ett framgångsrecept eller inte?.

Försvaret är en viktig del när man ställs emot tuffast tänkbara motstånd.. Ändå är det den lagdelen som anses vara den svaga länken för Iran. Man har i försvaret många spelare som aldrig spelat i en europisk klubb. Detta gör såklart också att det är svårt att hålla koll på vilka spelare finns i försvarslinjen. Men det säger något när den viktigaste spelaren för Iras försvarsspel är den defensiva mittfältaren Alireza Jahanbakhsh (AZ Alkmar). Den absolut största spelaren i det Iranska landslaget är den 32åriga mittfältaren/anfallaren Ashkan Dejagah. Han har blivit framförstad till Irans bästa vänsterytter genom alla tider. Men används numera som släpande anfallare i landslaget.

Spanien behöver ingen närmare presentation. Utan det är en nation som alltid blandar sig i segerstriden när det kommer till mästerskap. De tog hem hela tre raka mästerskap 2008-2010-2012. Men har man namn i truppen som David de Gea (Man U), Dani Carvajal (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid) Pique (Barcelona), Koke (Atl Madrid), Isco (Real Madrid), David Silva (Man City) så förstår man själv att denna nation på alvar ska utmana om att lyfta bucklan även i fotbolls VM 2018 i Ryssland.
Lägger man där till ett enastående kval där man spelade hem totalt 28 av 30 möjliga poäng och en målskillnad som slutade på över 30 plusmål… Då kan man inte annat än att säga WOW!!

För mig känns detta som en kassaskåpssäker seger för Spanien. Spelet i matchen hamnar på att Spanien vinner båda halvlekarna till 2,38. Va inne ett tag på Spanien ö2,5mål till samma odds. Men tycker det finns en större sannolikhet i att man gör mål i båda halvlekarna och förutsatt håller nollan, än att man rullar in 3mål i en av halvlekarna och sen går mållösa ifrån nästa!

3-0 Spanien?! Ramos sista målskytt?

Speltips: Spanien vinner båda halvlekarna hos LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip