Kroatien möter Nigeria i grupp D i VM 2018. Ett möte som spelas på Kaliningrad Stadion i Kaliningrad. De två andra lagen i grupp D är Argentina och Island så på papperet är det här en mycket viktig match om andraplatsen och avancemang bakom gruppfavoriten Argentina.

Kroatien är ett kompetent lag med med stjärnor som Modric, Rakitic, Kovacic, Mandzukic, Lovren och Perisic i truppen. Spelare från Real Madrid, Barcelona, Liverpool och Juventus för att nämna några storlag, men de flesta har finfina klubbadresser.
Trots det krävdes play-off mot Grekland för att nå VM.
Nigerias kvalspel fäster jag inte så stor vikt vid, då kvalitén överlag i Afrika verkligen går att ifrågasätta. Laget innehåller en del okej spelare, men när stjärnorna är Iwobi (som förvisso ofta ser vassare ut i landslaget än han gör i Arsenal), Moses (ingen kanonsäsong för Chelsea) och Mikel (passarat zenit va?) vet man att det är ett lag som kommer få det svårt i VM.
Visst går det att kompensera ett sämre spelarmaterial i ett mästerskap, men jag sätter stora frågetecken runt Nigeria när det gäller det. Afrikanska lag brukar generellt inte vara starka när det gäller den biten. Sett Nigeria i ett par vänskapsmatcher och har inte blivit imponerad. England körde över laget rejält i början av månaden (”bara” 2-1) och även Tjeckien slog Nigeria (1-0). Även om det finns ett par kompetenta defensiva mittfältare så känns defensiven sårbar såsom matcherna sett ut och med tanke på en på pappret-begränsad trupp.

Kroatien har förvisso inte heller briljerat i vänskapsmatcherna, men känslan är att det är en klass bättre än Nigera. Föredrar spelet att Kroatien gör över 1,5 mål till ett betydligt högre odds än den raka ettan, då 2-2 inte är helt otänkbart. När det gäller hörnspelet tycker jag 3,5 är en låg lina i en match som nog kommer bli hyfsat jämn spelmässigt. Ser inte Nigeria parkera bussen här direkt och med Iwobi/Moses på kanterna lär det bli en del ”hörnlägen”.
Linan är också delvis baserad på att jag räknar med att Kroatien kommer ha ledningen en period i matchen, vilket naturligt ger ett Nigeria som trycker på lite mer.

Tycker alltså att även Nigeria ö3,5 hörnor i matchen till 1.71 hos LeoVegas lockar till spel.

This is the stats tab
This is the post tip