Nigeria möter Island i andra omgången av grupp D. Matchen spelas på Volgogard arena. Övriga lag i gruppen är Argentina och Kroatien.

Andra omgången och det kommer bli en måste match för båda lagen. Det handlar i första hand om att utmana Kroatien om andraplatsen i grupp D. Där denna match i stort sätt kommer vara helt avgörande för vilket av lagen som kommer har en chans att bli tvåa.

Nigeria genomförde ett bra kval, även om deras kvalgrupp inte höll de allra tuffaste motståndarna. Men man lyckades enkelt säkra förstaplatsen i gruppen och biljetterna till sommarens fotbolls VM i Ryssland. I sina klubblag har det dock varit tuffare för Nigerias storstjärnor. Man har spelare som Ahmed Musa (Leicester), Alex Iwobi (Arsenal) och Kelechi Iheanacho (Leicester). Samtliga spelare har fått sparsamt med speltid. Känslan är spontant att Nigeria har stannat upp eller snarare gått bakåt som fotbollsnation jämfört med vart man befann sig för några år sedan.

Island tog hela Europa med storm när man säkrade sin plats till sitt första stora mästerskap, EM i Frankrike 2016. Väl där fortsatte man att imponera stort, man gick hela vägen till kvartsfinal. Nu har man gjort om samma succéresa och kvalat in till sitt första VM-slutspel någonsin. Island säkrade sin VM plats till Ryssland 2018 genom att vinna sin kvalgrupp före nationer som Kroatien, Ukraina och Turkiet. Island är mest kända för sin starka defensiv. Men man har även lite offensiva krafter i laget genom Gylfi Sigurdsson (Everton) och Johann Berg Gudmundsson (Burnley). Dock ser de tut som Island kommer få klara sig utan Gylfi Sigurdsson i sommarens VM mästerskap. Han har drabbats av en alvarligare knäskada som han ådrog sig i mars.

Tror på en väldigt tajt och ruff match på alla sätt. Mål snålt, tufft spel och mycket kommer handla om att vänta på motståndarens misstag. Jag anser att den matchbilden kommer passa Island bäst. De vet om hur man ska spela ett tajt och tufft försvarsspel. Så därför hamnar spelet på Island (pengarna tillbaka på X) till oddset 1,82. Har svårt att se Island lämna denna fight utan någon poäng.

0-1??

This is the stats tab
This is the post tip