England ställs mot Tunisien i dessa lags premiärmatch i grupp G i VM 2018 i Ryssland. Matchen spelas måndag 18 juni på Volgograd Arena i Volgograd. Övriga lag i gruppen är Belgien och Panama så England har fått en mycket bra lottning i VM.

Sett till oddsen är England stora favoriter att vinna mot Tunisien och jag tycker det är helt rätt då de europeiska länderna håller en helt annan klass än de afrikanska. Gareth Southgates nya unga England har inte samma press på sig som tidigare upplagor av det engelska landslaget och jag tror det kan passa England bra. Särskilt den här gången då England haft en väldig tur i lottningen.

England som är rankade som världens 15:e bästa lag på FIFAs världsranking med stjärnor som Harry Kane och Daniel Sturridge gjorde ett mycket bra VM-kval där man vann gruppen före Slovakien och Skottland. England gick obesegrade genom VM-kvalet med åtta vinster och två oavgjorda matcher. Efter VM-kvalet har man även spelat två träningslandskamper mot toppnationerna Tyskland och Brasilien som både slutade 0-0.

Tunisien som rankas som världens 27:e bästa lag enligt FIFA världsranking har nu kvalat in till VM för första gången på tolv år. Tunisien gjorde det genom att vinna afrikanska grupp A före Kongo, Libyen och Guinea. Tunisien gick obesegrat genom den tredje rundan av gruppspelet med fyra segrar och två oavgjorda matcher i grupp A. Tunisiens stora stjärna är forwarden Youssef Msakni som gjorde många viktiga mål under VM-kvalet. Bland annat ett hattrick i den avgörande kvalmatchen borta mot Guinea.

Tunisien är en ok fotbollsnation men samtidigt något överskattade bland tipsters och skribenter. Även om England hade en enkel kvalgrupp så går det ändå inte att jämföra med Kongo, Libyen och Guinea som Tunisien ställdes mot. England har en helt annan klass med stjärnor från Premier League och bör vinna den här matchen. Det blir säkert lite avvaktande spel till en början som i många VM-premiärer men jag tror att England till slut reder ut det här genom sin starka organisation och sina spetskvalitéer.

Då England är ett bättre lag än Tunisien och då England samtidigt är väldigt starka defensivt och släpper in få mål och jag inte ser några stora hot vad gäller Tunisiens anfallsspel så blir speltips England att vinna och hålla nollan.

Speltips: England vinner och håller nollan
Odds: 1.92 LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip