IFK Ystad - Karlskrona, Handbollsligan kl.19:00

Vilket bottenmöte! Tar Karlskrona poäng är IFK Ystad i Allsvenskan nästa säsong men gör dom inte det är det stor risk att Karlskrona istället tar steget ner i allsvenskan.

Karlskrona hade Nygren och Sandgren tillbaka i truppen senast vilket såklart är positivt. Men Sandgren är långt ifrån 100% och Nygren var inte ens inne på plan då han inte är helt återställd från sitt armbrott. Det är ytterst tveksamt om Nygren spelar ikväll, jag tror inte det. Till denna match har man istället åkt på en skada på Julius Martinsson som stukat foten och missar matchen. Man har också haft vänstersexan Arifagic sjuk på sista träningen, där är det oklar status och Lars Möller Madsen som senast var tillbaka efter influensa har problem med axeln(sköt 0 skott på sista träningen pga detta). Så även fast man har folk tillbaka är det nya avbräck och för många små frågetecken för att man ska vara helt nöjda i Karlskronalägret vilket inte är positivt när man har 18 raka matcher utan seger.

IFK Ystad har inte heller någon smickrande rad(10 raka utan seger) men ska man hitta någon ljusglimt är det att man i senaste hemmamatchen(mot Lugi) såg lite bättre ut än på ett tag och hängde med bra. IFK Ystad har heller inga nya avbräck vilket såklart talar för hemmalaget.

Jag tror IFK Ystad kommer vara lite mer desperata. Det tillsammans med hemmaplan och Karlskronas problem i truppen gör att jag tror IFK Ystad har goda chanser att se till att bottenstriden lever minst 1 omgång till.

IFK Ystad att vinna @1.95(4/5 units) Unibet
IFK Ystad -2.5 mål @2.95(1/5 units) bet365


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip