Semifinal handboll herrar

Ystad-Önnered kl.19:00
Dags för den andra semifinalen där Ystad går in som klara favoriter.

Ystad slog Alingsås i tre raka medan Önnered vände 0-2 i matcher mot Skövde och vann tillslut klart i den femte och avgörande.

I ligan skiljde det bara 5 poäng och i de inbördes mötena vann de varsin match. De möttes bla i sista omgången där Ystad vann hemma med 38-35, ska dock sägas att Ystad hade betydligt mer att spela för i den matchen då man jagade andraplatsen. Önnered slog Ystad hemma enkelt med 30-25.

Ystad ska såklart vara favoriter, speciellt på hemmaplan men man övertygade inte i matcherna mot Alingsås och jag håller Önnered lika starka som Alingsås. Alingsås höll nere siffrorna till bara 1 mål i två av matcherna, så jämna matcher kan det bli även här.

Önnered har framförallt ett anfallsspel som kan hålla laget kvar i matcher. Önnered har flera vassa målskyttar och snittade 30 mål/match i ligan. Dessutom har man ett självförtroende efter serien mot Skövde som gör att man kommer höja sig. All press ligger på Ystad och känslan att man inte har något att förlora i Önnered ska inte underskattas.

Ystad är också vassa framåt med Lindskog med Lindskog i spetsen men Ystad släppte in klart mest mål av lagen i topp-5 och jag tror det passar Önnered som bör komma till bra lägen i anfallsspelet.

Ystad för stora favoriter

Slutsatsen blir att Ystad blivit aningen för stora favoriter och linan på Önnered testas.

Önnered +3.5 mål @ 2.00(2/5U)


Trevlig tisdag!
This is the stats tab
This is the post tip