Svenska mästarna och även nyblivna mästare i Champions Cup kommer på besök till Solnahallen.

AIK har börjat tungt i inledningen. Var inne på det sent som i onsdags när jag rekade att AIK skulle släppa in minst sju mål mot Storvreta. Då slutade det med 10-3. Defensiv har inte varit tillräckligt bra och det krävs en rejäl förbättring, för som det ser ut nu så kommer laget slåss om att hänga kvar. I AIKs förra hemmamatch blev det förlust mot nykomlingen Örebro med 8-4. Försvaret hade stora problem mot Simon Palmén i den matchen och problemet för AIK när Falun kommer på besök är att det kryllar av samma kvalité som Palmén har i det här laget.

Falun är favoriter till att återigen ta hem guldet. Har inlett säsongen bra och leder serien. Även om det har blivit vinster i inledningen så tycker jag man spelar ett slarvigt försvarsspel. Man ligger gärna och chansar lite för att hoppas man vinner bollen och på det sättet redan ha ett försprång när man vinner bollen. Problemet blir de gånger man inte vinner kampen och man står då någon meter i försvarsspelet. Med det sagt så är kvalitén så otroligt hög att det oftast löser sig för Falun och att man dessutom har en riktigt bra målvakt.

Den här matchen bör Falun vinna med några bollar och som vanligt när det spelas innebandy på parketten i Solnahallen går det fort och det brukar innebära mål åt båda lagen. När lagen möttes förra säsongen i Solan slutade det med 11-6 till falun.

Jag spelar över 11,5 mål @1.90 hos bet365 med 4u.

Twitter @robiiinbetting

This is the stats tab
This is the post tip