Tycker vi ska kliva in på handikapp för hemmalaget här. Gävle tar emot jumbon Wibax Piteå hemma i Gavlehov.

Gävle målades upp som stora favoriter inför säsongen och självklart ska man tillhöra topp två. Efter en mindre bra inledning så har man börjat leverera igen som man ska. Körde över Djurgården hemma med 13-7 vilket är starkt gjort. Samma Djurgården som spöade Wibax Piteå borta med 11-3.

Ett bakslag för Gävle är att man saknar Adam Lundgren som tyvärr är skadad. Men man har många andra duktiga poängsprutor i laget som bland annat Andreas Dahlqvist (16+8) och Alexander Larsson (6+16). Det forwarsparet ligger 1:a respektive delad 2:a i totala poängligan i Allsvenskan Norra.

Jag har sett båda lagen i år mot Hagunda och Gävle är givetvis det bättre laget här. Wibax Piteå förlorade jumbomötet förra veckan mot Tullinge efter att man tappat 4-1 till 4-5 i den sista perioden. Piteå har två segrar denna säsong och de har man tagit hemma mot Dalen (8-7) samt Hudiksvall (2-1). 13, 12 och 8 är målskörden framåt av Gävle i deras tre senaste matcher på hemmaplan.

Tycker Gävle borde komma upp i tvåsiffrigt denna match och då ska man täcka detta handikapp då Wibax Piteå är oerhört tunna framåt. Kliver in med 3/5u på (-3,5) till 1,88.

This is the stats tab
This is the post tip