Helsingborg startar säsongen med ett skånederby på fredagen.

Helsingborg som precis klarade slutspelsplats förra året går in i den här säsongen som ett ganska stort frågetecken. Det är svårt att veta vart man har laget. Man har tappat sin största stjärna, Daniel Johnson som stack iväg till Schweiz. Det finns mängder med rutin i Helsingborg. Då tänker jag främst på Juha Kivilehto och Mika Kohonen. Har fått in Nico Salo och Suchanek som kommer höja Helsingborg men frågar är om det är tillräckligt. Helsingborg är inget lag som drar upp tempo och vill spela hawaii utan det mer kontrollerat, hålla i och ha tålamod som gäller för skånelaget. Det ska sägas att man har dessutom en av Sveriges bästa målvakter, när Jonathan Paulsson vaktar målet.

Höllviken klarades sig kvar som nykomlingar förra året. Den här säsongen kommer återigen handla om att hänga kvar och spela till sig ett nytt kontrakt. Höllviken har redan spelat sin premiär. Det var Pixbo som kom på besök och göteborgslaget tog med sig poängen hem i den fighten. Höllviken spelade förra säsongen ett normalt bortaspel. Man backar hem an aning och känner att man inte behöver bjuda upp till show utan går hellre på sina kontringar som man får.

I inledningen av säsongen är det normalt att lagen inte är helt samspelta och spelet kan se lite knackigt ut. Då är det ofta försvaret som vinner över offensiven. Det kan vi se på andra resultat såhär långt in i säsongen. Tio matcher har spelats och endast en match har gått över linan på 11,5. Samma statistik är det när vi kollar på Ö/U 3,5 i första perioden. Detta är normalt sett inga lag som brukar bjuda på målkalas och i början av säsongen i ett derby tror jag det blir en avvaktande match.

Det blir två spel i den här matchen.
Under 11,5 mål @1,72 med 4u.
Under 3,5 första perioden @1,80 med 4u.
Båda spelen är tagna hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip