Jag börjar gilla AIK rätt mycket nu. Ett lag som blev otroligt nertippat innan säsongen men nu har man förvånat många och har en fin sjätteplats.

Jag såg AIK mot Storvreta där man vann efter en fin genomförd taktiskt match. Binge har infört lite av den gamla Täbystilen med tight försvarsspel och kontringar. Ett kontringsspel som man är sylvassa med ibland. Nyförvärvet Olsson har passat otroligt bra i detta spel. Hagberg och Stefansson är två andra spelare som levererat bra med poäng framåt.

Sirius är inne i en negativ form för tillfället och har nu tre raka förluster. Det gör att man ligger nere på en 12:e plats nu. Man har dock spelat många tighta matcher under säsongen och har ett bra spelsystem. Däremot har målskyttet varit sådär. Man har som bakat inte allt för många målkungar utan man får förlita sig mycket på Johan Eriksson.

AIK har haft ett uselt bortafacit på målfronten. Endast 13 gjorda mål på bortaplan. Mycket beroende på den taktik man kör? Lättläst? Maybe. Något Sirius ska ha läst ut och kunnat styra en gameplan efter.

Matchbilden i mina ögon lär bli försvarsspel med två duktiga målvakter. Två lag som har lite halvsvårt att göra mål, framförallt AIK på bortaplan. Jag väljer att spela Under 10,5 mål i matchen till 1,80.

This is the stats tab
This is the post tip