Jo, Mora är såklart Hockeyallsvenskans bästa lag, det är bara att titta på tabellen och konstatera enkel fakta.
Men jag tittade bitvis på matchen mellan Mora och Timrå i onsdags och ja ... nu är inte Timrå något dåligt allsvenskt lag på något sätt, men nog fan tyckte jag mig se i ögonvrån se att de knappast var intresserade av att offra några hörntänder för att skeppa hem hem några poäng, dalmasarna. Inte att de var helt ointresserade, men det fanns då ingen större glöd, så som de visat tidigare under säsongen. Vilket också tagit dem dit det är.
Med andra ord här:

Mora 84
Karlskoga 77
--------------
Pantern 70
Timrå 69
Tingsryd 66
Västervik 66
Almtuna 61
Oskarshamn 58
--------------
AIK 58

Eftersom klockan slagit början på årets kortaste månad så har Mora redan säkrat sin topp-2, vilket de naturligtvis, undermedvetet eller inte, vet om.
Jag känner lite, att det väntar en klassiker för ett lag i Moras position, två lite lojare prestationer för att sedan efter en mindre hårtork till kommande hemmamatchen mot Västervik växla upp och visa den klassen laget egentligen besitter.
En känsla.

Blicka upp mot tabellen, så behöver däremot Almtuna alla poäng de kan få för att hålla de jagande lagen bakom sig.
Slaktade Västervik hemma i onsdags även om det enligt rapporter handlade om ett svagt "Viken" så kan de ju inte göra så mycket annat än att vinna med 5-1.
Har under säsongen hunnit med att göra samma siffror på just Mora - I Mora. Vasst gjort, kan jag tycka.
Utöver den segern har Almtuna spelat 2-2 och förlorat med 4-3 mot den vassa serieledaren.
Att Mora haft problem med Almtuna under säsongens gång är med andra ord ingen överdrift.

Som sagt.
Ett Mora med samma begeistring som senast mot ett Almtuna som kommer att kriga ihjäl sig för de tre poängen, då vill jag hävda att det är lite större fördel hemmalaget än de där 2,45 vi erbjuds ...

This is the stats tab
This is the post tip