Vid sidan om OS hockeyn så rullar ligorna på i Ryssland, och jag har hittat ett intressant spel i matchen mellan Amurskie Tigry som gästas av Krasnaya Armiya.

Amurskie Tigry är ett av de svagaste lagen i ligan och man har vetat sedan ett tag tillbaka att slutspel inte är något man kommer att spela. Man har vunnit 15 av 58 matcher och en stor del till detta är försvarsspelet då man släppt in 220 mål vilket är ett snitt på 3,79 mål per match. Kollar vi offensivt så gör man strax över 2 mål per match, vilket också innebär att segerchanserna försvagas ordentligt. Formen är inte heller något vidare och man har två segrar de tio senaste matcherna, där ingen kommit på ordinarie tid.
Nu spelar man på hemmaplan och visst är det en liten fördel, men inte så stor att det ska påverka något nämnvärt då man bara vunnit åtta av 30 hemmamatcher.

Krasnaya Armiya ligger femma och är redan klara för slutspel. Man jagas dock av Almaz som ligger sex poäng bakom och har två matcher färre spelade, och man vill gärna behålla denna plats när grundserien är avklarad. Formen får anses som god och man har vunnit åtta av de tio senaste matcherna där många av matcherna gått till förlänging, vilket kan oroa lite. Man har ändå en placering att spela för medans hemmalaget egentligen inte har något annat än äran att spela för, och jag tycker motivationen bör vara högre hos gästerna.

Gästerna har både bättre form och sitter på betydligt mer spets än vad hemmalaget gör, och jag tror man löser en seger här. Båda säsongens matcher har slutat med seger för Krasnaya Armiya och det med siffrorna 7-0 och 9-3.

Speltips: 2 hcp -1,5 och jag investerar 3u // TT

This is the stats tab
This is the post tip