Anaheim Ducks - Edmonton Oilers

Goalies: Gibson (probable) vs Talbot (probable)

Game 5 i natt i den stenhårda serien mellan Anaheim Ducks och Edmonton Oilers. Oilers som startade den här serien på bästa möjliga sätt med två raka vinster i Anaheim hade ett väldigt fint utgångsläge när två hemmamatcher väntade. Anaheim ville dock inte vika ner sig och släkte Oilers fina försprång då man vann båda matcherna i Edmonton.

Game 4 var en riktigt viktig match för Ducks som med ett 1-3 underläge hade fått det väldigt svårt. Matchen började på bästa sätt för Oilers del då man snabbt jobbade till sig en 2-0 ledning i slutet av första perioden via mål från Milan Lucia och Connor McDavid. Oilers som brukar vara oerhört hemmastarka hade farten uppe och det mesta tydde på att första hemmasegern i denna matchserie skulle bli ett faktum.

Ducks kom istället ut i andra perioden som en raktet och Ryan Getzlaf visade återigen varför han är så högt värderad av hela NHL. En riktig ledare som är bäst när det gäller gjorde att Ducks hämtade upp ett 0-2 underläge till ledning 3-2. Ducks såg i tredje perioden ut att stänga matchen men Caggiula hittade ett sent kvitteringsmål med utplockad Talbot och matchen till OT där Jakob Silfverberg blev matchhjälte efter bara 45 sekunder efter att Oilers helt tappat markering på honom.

I natt återvänder alltså serien till Anaheim som nu har tillbaka till hemmaisfördel. Jag är övertygad om att man inte vill slarva bort detta läge som man jobbat sig tillbaka till efter ett tungt underläge med 0-2 i matcher. Tror därför vi kommer få en match med lägre tempo i natt där båda lagen kommer vilja vara noga i positionerna för att inte ge det andra laget odd man rushes och bra målchanser.

Ducks ML är ett alternativ här då jag har svårt att se Ducks förlora 3 raka hemmamatcher, men jag kommer här gå på underspelet U5.5 mål i matchen.

Nattens spel blir alltså

Anaheim Ducks - Edmonton Oilers U5.5 mål @ 1.862 med 4/7 units hos Pinnacle Sports