Anaheim Ducks - Nashville Predators

Goalies: Gibson (probable) vs Rinne (probable)

Game 5 i natt i den tokjämna conferencefinalen mellan Anaheim Ducks och Nashville Predators. Matchserien är alltså kvitterad till 2-2 efter att Anaheim Ducks vunnit Game 4 med 3-2 efter OT. Detta efter att man haft en 2-0 ledning men tappat till 2-2 sista minuterna av matchen, för att sedan avgöra efter ca 10 minuter in i förlängningen.

Game 4 var en tajt historia där Anaheim visade prov på effektivitet. Nashville spelade helt okej de två första perioderna men Ducks visade upp bra försvarsspel och spelade perfekt bortaishockey. Man fick utdelning från ett mål från Rakell som jag tyckte Rinne skulle ha men det går inte att säga att hans skott var dåligt då avslutet höll världsklass.

Preds gjorde en väldigt stark avslutning av matchen och visade upp ett enormt tryck som både gav 2-1 och med utplockad målvakt satte glödhete Filip Forsberg 2-2. Övertiden var en riktig coinflip där båda lagen hade läge att avgöra men det var Ducks som vann lotten den här gången vilket var oerhört viktigt då ett 1-3 underläge hade varit en tuff uppgift.

I natt är vi tillbaka i Anaheim där Ducks vanligtvis är starka, men jag håller fortfarande Preds som favoriter att gå vidare från serien och jag måste ändå säga 50/50 i denna match. Bolagen erbjuder ett mycket bra odds på Preds seger med den värderingen då vi hittar en bortaseger till hela 2.19, ett odds jag tar alla dagar i veckan. Att laget även gör minst 3 mål ger 2.10 och jag väljer att dela upp mina spel här då jag trots allt tror det krävs 3 mål för vinst.

Värt att notera är att Ryan Johansen åkte på en skada under Game 4 vilket såklart är ett tungt avbräck. Mike Fisher är också Game time, men bör finnas med i lineup. Men det finns fortfarande mycket tunga spelare i Preds som bär laget där inte minst backarna är tunga offensivt. Lagets backar har exempelvis stått för över 30% av lagets offensiv hela slutspelet. Lägg där till stekheta Filip Forsberg och Viktor Arvidsson som jag tycker varit mycket bra. Bara en tidsfråga innan han nätar och tror det finns stor chans att han visar vägen i natt.

Nattens spel blir alltså



Nashville Predators ML @ 2.19 med 2/7 units hos Pinnacle Sports samt

Nashville Predators Ö2.5 mål @ 2.10 med 2/7u units hos Pinnacle Sports



För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip