Anaheim Ducks - Vancouver Canucks

Goalies: Miller (confirmed) vs Markström (probable)

Anaheim Ducks är ett lag i absoluta toppklass…egentligen, men skadeproblemen på sina nyckelspelare har varit förödande för laget den här säsongen och resultaten har inte varit det man önskat. Laget är ”endast” 6-6-3 i år och är inne i en fyra matcher lång förlustsvit. Man föll senast mot LA Kings med 4-3 efter övertid trots att man skaffade sig en 2-0 samt 3-1 ledning i matchen. Med skador på sin kapten Ryan Getzlaf, Cam Fowler, Ryan Kesler och nu senast förstamålvakten John Gibson och Ondrej Kase mm har laget verkligen svårt att hitta kontinuitet i spelet.

Vancouver Canucks är rena motsatsen just nu. Laget är på papperet ett av de svagare lagen i ligan men spelmässigt fungerar det mesta. Jakob Markström har varit riktigt het den här säsongen och varit en av framgångsfaktorerna. Och jag gillar även att Sedinarna får mindre och mindre speltid och laget unga spelare får mer utrymme att ta för sig. Detta har varit deras framgångssaga i år och gett de ett 8-5-2 record. Laget tycks vara lika bra hemma såsom borta och Henrik Sedin sa i en intervju att man inte bryr sig hur man spelar hemma efter borta. Man har bara ett spel och kör på detta.

Nu till nattens match då. I vanliga fall ser jag Ducks som klara favoriter i detta möte, men jag känner mig inte lika säker i natt. Dels pga av Ducks skador, samt Canucks form. Men även känns det som Ducks tappat självförtroendet, vilket är logiskt. Dock spelar man fortfarande hemma och Ryan Miller kommer starta matchen mot sin gamla klubb Vancouver där han spenderade 3 säsonger hos. Detta tror jag ändå är något som är positivt för Ducks då han bör veta lite om en del spelare i det laget. Eftersom Ducks har skador på nyckelspelare samt att man tappade en 2-målsledning senast mot Kings tror jag laget vill fokusera på att sätta försvaret och inte ge bort eventuella ledningar igen. Detta gör att jag tror man kommer vara noga i försvarsspelet, något som man är väldigt stark i vanliga fall.

Jag tror därför vi kan få en målsnål match och att Canucks kan få svårt att göra minst 3 mål bakom Miller.

Jag spelar därför

Match: Anaheim Ducks - Vancouver Canucks
Spel: Vancouver Under 2.5 mål (inklusive OT/SO)
Odds: 1.89 (Finns 1.925 hos Pinnacle Sports)
Insats: 3/7u
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 04:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick



Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip