Ässät och Kärpät ska återigen göra upp, och nu är det bortamatch för Kärpät, men who gives a f**k?

Ässät förlorade första matchen på bortaplan med 4-1 och egentligen var det som väntat inget snack. I tredje fick man en del powerplay men lyckades inte utnyttja detta. Sista målet kom med 7.34 kvar av matchen, när det redan stod 3-0 till Kärpät. I grundserien var man ungerfär lika starka hemma som borta, och det är vanligt i flera ligor, precis som Liiga. Man matchade Matushkin hårt senast och han kom upp över 24 minuters istid, och det var klart mer än han spelade under åttondelsfinalerna mot Lukko.

Kärpät gillar jag denna säsong och man har varit riktigt bra hela säsongen. Man var tillsammans med TPS de klart bästa lagen på bortaplan och Kärpät knep 18 segrar på 30 matcher. Man gjorde flest mål i grundserien och det är inte så konstigt med det spelarmaterial man sitter på. Man hade sex spelare bland de 18 bästa poängplockarna i hela ligan under grundserien och flera av dem visade också i 4-1 segern senast att formen finns där. Dock gick både Bertrand och Junttila av isen utan att hamna i poängprotokollet senast och jag litar på att man är riktigt hungriga framöver.

Jag gillar att vi får över dubbelt på Kärpät, och jag tror inte vi kommer få det oddset närmare matchstart och investerar redan nu.

Speltips: 2 och jag investerar 3u // TT


This is the stats tab
This is the post tip