Söndagshockey står på schemat och jag riktar som oftast mina blickar österut och så även denna gången, då det vankas KHL. Ledig söndag betyder att man hinner med att kolla på en del matcher och jag kommer välja Avangard Omsk - HC Yugra i en match som bara bör kunna sluta med hemmaseger.

Avangard Omsk med flera svenskar i laget har börjat säsongen på ett fint sätt. André Petersson som gjorde tre riktigt starka säsonger för sitt Sochi innan han kom till Omsk fortsätter att leverera på en hög nivå, och av det man sett under inledningen så kan även denna säsongen sluta i succé. Under inledningen har han bildat lina med en annan svensk, Dennis Everberg som även han kommer med en stark säsong bakom sig i Växjö.

En av de mest intressant värvningarna man gjort inför denna säsong tycker jag Dmitriy Kugryshev är. Han tillhörde ofta topplinan för CSKA Moskva förra säsongen där han spelade med Petrov och Popov. Även nu lirar han i topplinan och detta är en spelare som jag tror kan ta för sig bra i ett lag som Omsk, då han blir lite av en stjärna.

HC Yugra står som gäster och detta är ett lag som jag tycker är alldeles för dåliga för KHL. Att missa slutspel har blivit en vana och i år gör man det inte heller, det kan jag nästan lova. Dessa lag möttes faktiskt för fem dagar sedan, och då fick vi se Omsk spela ut Yugra ordentligt, där man tillslut vann med hela 0-7. Powerplayspelet imponerade där fyra av målen kom på fem försök. Om man ska försöka hitta någon spelare som gör skillnad i laget så är det utan tvekan Pavel Varfolomeyev som är en härlig sniper. De senaste matcherna har även han inte sett bra ut, och ett Yugra utan en het Varfolomeyev funkar inte.

Omsk vann 0-7 senast och var klasser bättre. Nu får man spela på hemmais där man hittills inte förlorar denna säsong, och jag tror man vinner tämligen enkelt.

Speltips Avangard Omsk -1.5 hcp vilket betyder att man måste vinna med minst två mål, och jag investerar 4u. // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip