Vi trummar vidare på rysk hockey där eftermiddagen bjuder på en intressant match mellan Barys Astana - SKA St Petersburg. Gästerna har helt klart den bästa truppen men även hemmalaget sitter på flera målfarliga spelare.

Barys Astana ser ut att ha kommit ner på jorden efter den fina starten av säsongen. Man vann de flesta matcherna och hade bara klivit av isen utan några poäng vid ett tillfälle de åtta första matcherna. Nu har man tre förluster på fyra matcher och ser inte riktigt lika bra ut spelmässigt.
Nigel Dawes är lagets målfarligaste spelare och hittills har han hunnit göra 14 mål på tolv matcher, och det är bara Kovalchuk som är i närheten. Förstalinan är sylvass för hemmalaget och presterar inte denna linan så förlorar man utan tvekan sina matcher.

SKA St Petersburg fortsätter ånga på och senast var inget undantag när man fullkomligt slaktade HC Yugra med 1-9 på bortaplan. Man har gjort 66 mål på 14 matcher och fortfarande inte förlorat någon match. Senast mot HC Yugra så vann man alltså med hela 1-9, och vad som är anmärkningsvärt är att förstalinan bara stod för ett mål från backen Voynov. Man har fyra riktigt bra linor och man är inte beroende av vissa spelare i laget, utan alla kan kliva fram och producera.
Laget är komplett med stjärnor som Kovalchuk, Datsyuk och Voynov, där även spelare som Gusev, Hersley och Shirokov som kanske inte är riktigt lika kända namn håller riktigt hög klass. En personlig favorit är just nämnde Nikita Gusev som är sylvass i powerplay och som har många bra säsonger bakom sig. I fjol blev jag dock riktigt imponerad när han gjorde 96 poäng på 75 matcher (inklusive slutspel).

SKA St Petersburg fortsätter köra på, och när man har fyra linor som kan producera till skillnad från hemmalaget som måste lita mycket på sin förstaline så tror jag inte hemmalaget tar med sig några poäng från denna matchen.

Speltips: 2 hcp 1,5 vilket betyder att bortalaget måste vinna med minst två mål och jag investerar 4u. // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip