Två formtoppade lag som drabbar samman i Karlskoga den här kvällen och jag har faktiskt inget större bekymmer att välja sida här.

Tingsryd är mot alla jäkla odds och tyngdlagar tvåan i serien efter 22 spelade omgångar med sina 45 inspelade poäng. Och det är ingenting de behöver be om ursäkt för det minsta. Man har gjort det väldigt bra med minimala resurser och frågan är väl hur länge den här sagan tillåts fortsätta?
Nu ska det sägas direkt. Hockeyallsvenskan är sämre än på länge. Vilket är helt enligt mallen då det flyttades upp två extra lag i SHL. Då blev naturligtvis landets näst högsta serie något utarmad. Därav att Tingsryd tillåts att skräcka som de gör just nu.
Men den långa serien kommer att ta ut sin rätt och fler än ett lag kommer att kliva förbi dem. Däribland hemmalaget här, Hofors Bobkatter.
Det skiljer i skrivande stund sex poäng mellan lagen. Ca: 21.15 svensk tid så ska den differensen vara tre, hade jag tänkt.

Tingsryd kom undan med blotta förskräckelsen nu senast hemma mot Almtuna.
Låg under med 2-0 (vilket var mer än rättvist, snarare i underkant) innan man med mer tur än skicklighet lyckades vända på steken och vinna med 3-2.
Jag är full av beundran att detta lågbudgetlag vecka ut och vecka in ruskar om i HA-buren, men pucken kan inte studsa med hela tiden.

Det här är andra mötet lagen emellan.
Lika inne jag var TAIF senast.
http://www.rekatochklart.com/rekar/31888/
Lika bra känns spelet på Karlskoga nu.

3-2 då till fina 2,45.
Nu får vi nöja oss med 1.85, men det får ses som klart godkänt ändå.
På den tiden hade Karlskoga ett förfärligt försvarsspel vilket man nu har tightat till med beröm godkänt.
Efter uppehållet så har man, bland annat, nollat Västerås borta och slagit Oskarshamn borta efter straffar.
Och det sistnämnda är intressant. För det brukar vara en bortamatch där värmlänningarna väldigt sällan lyckas ta några poäng i. Men nu är de i en jävla stöt med åtta trepoängare, en vinst efter straffar och en förlust på de tio senaste matcherna. Då kan inte ens spöket Oskarshamn sätta några käppar i hjulet.

När lagen möttes i Småland så saknade Karlskoga ett par riktigt tunga pjäser. Viktiga lungor som gör det jobbiga arbetet över hela isen.
Nu kan man ställa upp helt ordinarie sånär som på Victor Lang.

Jag tror att Tingsryd kommer att få en jobbig kväll, minst sagt ...

This is the stats tab
This is the post tip