Hockeyallsvenskan är igång vi fick se en del höjdpunkter i premiäromgången. Timrå vann sin match mot Vita Hästen och imponerade på mig, vi fick även se Bertov sätta in en fin tackling på en SSK-spelare. Jag kommer kika på Björklöven - Leksand där jag väljer sida, häng med!

Björklöven förlorade premiärmatchen borta mot Karlskoga med 4-2 i en match där det fanns bud på betydligt fler mål än de sex som tillslut föll. Man har haft en tuff säsong hittills där man nu har torskat fem raka matcher. Man har dock mött hårt motstånd i Timrå, Skellefteå och Mora innan serien drog igång.
Matchen mot Karlskoga var upp och ner från Björklövens sida och Simon Backman säger i en intervju att man spelade "helt okej" men att det inte räcker om man vill vinna matcher i en serie som är såpass jämn. Man har fått in Alex Hutchings som spelade i klubben säsongen 15/16 och pytsade dit 22 mål. In har också Fredric Andersson och Simon Backman kommit för att nämna några. Man har dock tappat många tongivande spelare i Stefan Öhman som lägger av, Ekeståhl-Jonsson som gått till finska ligan, Jesper Thörnberg som försvunnit till Troja/Ljungby och Lucas "sanken" Sandström som gått till Almtuna.

Leksand var topptippade inför säsongen och med vinsten senast mot Södertälje med 3-1 så visade man att man har det som krävs. Nu är inte Södertälje det tuffaste motståndet, men man spelade bra och kunde absolut tryckt dit någon puck till. På försäsongen så har man slagit Färjestad med 4-1 och förlorat mot Frölunda med 3-2, och det är starka papper. Trots att man tappat en del spelare så har man ändå kunnat behålla många spelare i laget, vilket gör att man är mer samspelta redan när säsongen drar igång. Man har plockat in rutinerade backen Fredrik Lindgren som gjort oändligt många matcher för sitt Skellefteå och David Åslin som ansluter från Rögle. Den mest spännande värvningen bör ändå vara Alex Friesen, en kanadick som ansluter från AHL.

I matchen fick vi se en lina komponerad Åslin - Friesen - Ritola som håller riktigt hög kvalitet, och samtliga hamnade även i poängprotokollet.
I en intervju med Isac Skedung inför matchen så säger han " håller vi i vårt spel över 60 minuter så vinner vi mot Björklöven också " vilket såklart utstrålar självförtroende runt spelarna i Leksand. När han får frågan vad de tar med sig från premiärmatchen så svarar har " vårt presspel. När det funkar som det ska så är det inget lag som kan stoppa oss " och jag instämmer.

Björklöven floppade förra säsongen och klarade sig undan kvalspel med nöd och näppe. Leksand bör vara numret större och jag tror man åker upp till Umeå och hämtar tre nya poäng.

Speltips: Leksand FT och jag kliver in med 4u. // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip