Boston Bruins - Toronto Maple Leafs

Goalies: Rask (probable) vs Andersen (probable)

Dags för Game 2 i matchen mellan favorittippade Boston Bruins och unga lovande Toronto Maple Leafs i natt. Matchen spelas i Boston där hemmalaget vann Game 1 på ett relativt övertygande sätt med 5-1.

Den första matchen inleddes i högt tempo där Bruins tidigt tog kommandot. Man gjorde även 1-0 redan efter 5.28 när lagets hetaste spelare denna säsong Brad Marchand gjorde sitt 34e mål. Leafs jobbade sig dock in i matchen och utnyttjade en turnover vilket gav Z.Hyman ett friläge som han förvaltade och lagen hade ett 1-1 läge efter den första perioden. Andra perioden började även riktigt jämnt där egentligen Leafs skapade de farligaste chanserna. Bland annat hade M.Marner ett öppet mål som han missade och det skulle visa sig väldigt kostsamt. Istället för 1-2 så gjorde David Backes 2-1 för hemmalaget på klassisk brunkvis framför mål och när Pastrnak gjorde 3-1 precis innan andra perioden var över så hade Bruins både psykiskt och resultatmässigt övertag in till tredje. Detta syntes så man egentligen körde över Leafs de sista 20 minuterna och vann alltså tillslut med klara 5-1.

Varför kommer jag då gå på mitt spel Leafs ML i natt? Jo jag tyckte redan inför denna serie att Bruins var lite väl stora favoriter. Missta mig inte. Boston är det bättre laget på papperet och ”ska” vinna denna serie, men mot just Leafs har man haft det svårt. Jag kom ihåg när dessa lagen möttes 2013 så höll Leafs på att slå ut Bruins i ett läge väldigt likt denna. Då lyckades Bruins komma undan i Game 7 men jag är inte lika säker på att de gör de i år. I Game 1 så var matchen jämn väldigt länge och vem vet hur utgången hade blivit bara Marner hade satt den där öppna målchansen i andra perioden? Under säsongen i mötena mellan Bruins och Leafs tycker ja att Leafs varit de överlägset bättre laget. Man vann 3/4 inbördes mötena och jag tyckte mig ofta se Bruins ha svårt mot laget unga snabba spelare.

Nu vann förvisso Bruins väldigt klart i Game 1, och man ska såklart ses som favoriter även i natt. MEN jag tycker oddset på bortaseger är på tok för högt för att motstå. Med tanke på att Leafs vunnit de 3/4 senaste inbördes mötena denna säsong så tycker jag 2.52 ML är väldigt bra odds. Jag menar, jag ser matchen som ungefär 55-45 och då måste jag spela på värdet.

Nattens spel blir därför

Match: Boston Bruins - Toronto Maple Leafs
Spel: 2 money line
Odds: 2.52
Insats: 3/7u
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 02:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip