Boston Bruins - Toronto Maple Leafs

Goalies: Rask (probable) vs Andersen (probable)

Det är dags för den jämnaste matchserien i första rundan då den första Game 7 i årets Stanley Cup-slutspel väntar. Det är storfavoriterna Boston Bruins som gästas av ett flygande Toronto Maple Leafs.

Och vilken match att vänta! Boston Bruins som såg ut att köra över detta Toronto Maple Leafs efter de två första matcherna i serien har verkligen enorm press på sig nu då Leafs växt in i serien och tvingat fram en Game 7 efter att vunnit 3/4 senaste matcherna. Jag trodde Bruins verkligen skulle stänga serien i Game 6, men efter att sett hur den matchen utspelade sig tror jag faktiskt på att Leafs lyckas med det knappt någon trodde på efter de två första matcherna i serien.

I game 6 tänkte jag mig ett Bruins som skulle få utdelning efter att förlorat en tajt match i Game 5 med 4-3 där man spelat bättre, men ett effektivt Leafs visade att man inte är att snacka bort. Leafs på hemmais denna säsong har varit riktigt bra och det visade man verkligen i Game 6 senast även i ett pressat läge. Det var dock Bruins som tog ledningen i andra perioden efter ett skott som hittade in bakom en skymd Andersen, men Leafs svarade upp snabbt genom att William Nylander gjorde sitt första slutspelsmål bara 30 sekunder senare. Efter målet tycker jag spelet var rätt jämnt, men det var Leafs som skapade mest och utnyttjade mål lägen som Bruins bjöd på och skaffade sig odd man rushes. Dock spelade Rask bra och räddade laget flertalet gånger, men i slutet av andra perioden lyckades Mitch Marner hitta in med ledningsmålet med en snygg backhand.

I tredje så pressade Bruins på men Fredrik Andersen såg riktigt bra ut under kvällen och lyckades se puckarna riktigt bra vilket gjorde att han kunde få svåra räddningar att se lätta ut. Det kan man exempelvis se i det PP Bruins skaffade sig i slutet av andra och Andersen rörde sig riktigt bra och räddade några riktigt svåra direktskott från klass A positioner.

Leafs vann alltså med 3-1 efter att T:Plekanec satte 3-1 i öppen kassen och jag tror verkligen nattens match blir en nagelbitare.

Missta mig inte här, utan Bruins är givetvis stora favoriter att avancera. Man är ett mer rutinerat lag och kanske även lite djupare i truppen, men 1.55 ML i en game 7 mot ett glödhett Toronto Maple Leaf? NEJ ALDRIG!

Leafs spelade riktigt bra och har färskt i minnet att man vann senast man besökte Bruins för Game 5. I en game 7 så har Bruins all press på sig och speciellt på hemmais förväntar sig hela staden att man ska vinna. Dessa unga hungriga Leafsspelare tror jag verkligen kan straffa de och jag ser verkligen inte Bruins som stora favoriter.

Tycker helt enkelt vi bjuds på riktigt bra odds på bortasegern här och jag kommer testa det unga Leafs i en match jag tycker kan värderas kring 56-44 vilket hade gett ett korrekt odds på 2.27 på Leafs.

Jag spelar därför

Match: Boston Bruins - Toronto Maple Leafs
Spel: 2 money line
Odds: 2.55
Insats: 4/7u
Bolag: Bethard
Spelstopp: 01:30

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip