Kvartsfinal två mellan Bremerhaven och Munchen där gästerna oväntat förlorade på hemmaplan. Nu måste man knipa en match borta, och det tror jag man gör omgående.

Bremerhaven slutade nia i tabellen och fick ta sig till kvartsfinal genom att spela en åttondelsfinal mot Iserlohn. Man vann den matchserien med 2-0 där man i sista matchen avgjorde på förlängning. Man var starkare på hemmaplan under grundserien och det är såklart en fördel att spela hemma, det är det i och för sig nästan för alla lag. Man plockade 15 segrar på 26 hemmamatcher och trots det facit så har man bara vunnit en av de fyra senaste hemmamatcherna. Lagets bästa poängplockare är Jan Urbas som en del av oss framförallt känner igen genom sin tid i Västerås. Annars är det mycket importer från USA och Kanada som gör det offensivt, vilket jag inte har något emot.

Munchen vann grundserien, och man hade 107 poäng. På 52 matcher tog man 36 segrar, vilket är ett riktigt bra facit. Man var ligans näst bästa hemmalag och det bästa bortalaget, så man har visat genomgående bra spel genom säsongen. Ser man bort från senast så möttes man i grundserien 2 mars, och där vann man med 1-5 borta. Skotten vann man med 17-32, och då ska man komma ihåg att många av de bästa spelarna var borta eftersom de hade spelat OS.
Man har Aucoin som vann poängligan på 65 poäng, hela 13 poäng före tvåan. Man har också Macek och Kahun med flera som håller riktigt bra klass. Kahun gjorde ett jättebra OS för Tyskland och det går rykten om att han har förslag från NHL på lut, och då vill han såklart fortsätta prestera och få drömmen uppfylld.

Visst förlorade man förra mötet mot Bremerhaven, man vann dock skotten med 48-21 och Aus Den Birken hade inte sin bästa dag på jobbet, men han är en av de bästa målvakterna i ligan och jag kan garantera att han vill ha revansch.

Speltips: 2 och jag investerar 4u // TT

This is the stats tab
This is the post tip