Det är äntligen dags för spel i Gavlerinken när Brynäs tar emot Hv71. Jag tycker att Gävlelaget står lite för högt på att ta hem segern och spelar Brynäs att vinna under odinarie tid till @2.25 hos bet365 , flat.

Brynäs inledde sin säsong med en mycket tuff bortamatch mot Växjö. Brynäs tog ledningen två gånger om, först med 1-0 och sedan med 2-1 innan Växjö vände på steken i den andra perioden. Inför tredje ledde alltså Växjö med 3-2 men Brynäs kom tillbaka och straffar fick avgöra matchen där Växjö knep tvåpoängaren. Brynäs såg dock riktigt bra ut under stora delar av matchen och hade Brynässpelarna hållit sig på isen hade man absolut kunnat vinna matchen, men jag tycker oavgjort var ett rättvist resultat trots alls. Brynäs hade hela 18 utvisningsminuter vilket såklart är alldeles för mycket om man vill vinna matcher i SHL.

Brynäs såg som sagt väldigt heta ut under stora delar av matchen, inte minst i powerplay där man gjorde två mål vilket är sanslöst viktigt såhär tidigt på säsongen för självförtroendet. Rautio spelade dessutom väldigt bra i målet trots tre insläppta. Brynäs har kvar stora delar av sin stomme från den förra säsongen så jag tror dem kommer vara ett mer stabilt lag än många andra såhär tidigt på säsongen. Sen har man en del hyperintressanta värvningar inför denna säsong, inte minst Aaron Pulashaj som direkt visade framfötterna när han smällde inte 2-1 för Brynäs i powerplay.

Innan denna straffläggningsförlust så hade Brynäs sex raka segrar så formen är absolut inte heller att klaga på. Håller man sig på isen hemma mot Hv71 så bör man ha mycket fina möjligheter att ta tre friska poäng till Gävles glädje.

Hv71 inledde säsongen på allra bästa sätt när man slog Djurgården med 4-2 i Kinnarps Arena och kasserade in tre poäng. Nu är det dock dags för en betydligt tuffare match när man åker upp till Gävle för att försöka besegra fjolårstvåan Brynäs. Jag tycker dock inte att Hv71 gjorde något jättematch mot Djurgården. Man gjorde det man skulle, alltså vann, men det var inget bländande spel från den svenska mästaren.

Hv71 har till skillnad från Brynäs förlorat stora delar av sitt lag som lyfte SM-bucklan i våras och det råder lite oro i Hv71. Det är många som har bra koll på Hv71 som säger att man måste ge det här laget tid och att man inte kan vänta sig så mycket i början och det tror inte jag heller. Jag tror faktiskt att dem kommer göra en lite svagare första halva av säsongen för att sedan komma tillbaka kanske någon gång efter jul och börja avancera i tabellen. När slutspelet sen stundar tror jag Hv71 har goda möjligheter att utmana om guldet även i år. Men inte nu i början som sagt. Man har även haft en mycket svag försäsong. Under försäsongen/CHL har man spelat sju matcher. Fem av dessa matcher har slutat med förluster. Det enda laget man lyckats slå två gånger om är det väldigt svaga danska laget Esbjerg i CHL. Annars har man åkt på idel förluster, kanske den värsta förlusten kom mot Troja/Ljungby tidigt på försäsongen. Man har mött två SHL-lag, först torsk mot Frölunda med genanta 8-1 och nu senast torsk mot Linköping med 4-3. Det var nog oerhört viktigt för Hv71 att vinna premiären mot Djurgården annars hade det nog nästan börjat pratas om lite kris redan nu. Dock tror jag att Brynäs borta blir en väldigt tuff match för HV, vi får helt enkelt se imorgon!

Match: Brynäs-Hv71
Spel: Brynäs FT
Odds: @2.25
Insats: Flat
Bolag: bet365
Spelstopp: 2017-09-21 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip