Jag köper inte dessa höga odds på Brynäs, visst man har absolut inte hittat formen ännu men man möter Karlskrona hemma och man kommer upp i någorlunda nivå så ska man bara vinna denna matchen och med två måls marginal ser jag som mycket mer troligt än vad oddsen visar. Brynäs -1.5 spelas hemma mot Karlskrona till 2.40 hos Unibet med flat 2 units.

Brynäs har haft en bedrövlig inledning på säsongen och bara lyckats ta fyra poäng på sina fem inledande matcher, givetvis en total katastrof för en klubb som absolut har i toppen att göra även i år. Spelet har absolut inte sett så bra ut som det borde, men jag tycker inte att man har varit så extremt dåliga som tabellen visar. Men undrar dock om möjligen vändningen har kommit för Brynäs nu? Efter fyra raka förluster i SHL har man nu tagit två raka trepoängare i två relativt tuffa matcher. Den första segern kom mot Örebro på bortais när man vann med 2-1, en mycket viktig seger och så sent som i förrgår så slog man Munchen på bortais i CHL och nu har man ett otroligt fint läge att vinna sin CHL-grupp. Brynäs form har verkligen varit märklig. Man inledde säsongen med att vinna allt på försäsongen och i CHL-gruppen. Sex raka vinster hade man innan SHL började och sedan inledde man som sagt med fyra raka torskar i SHL och nu har man två raka vinster. Jag tror och hoppas att Brynäs kan bygga på sin vinstsvit ikväll.

Det är mycket märkligt att Brynäs börjat sin säsong så dåligt i SHL, men en sak kan vi vara helt säkra på och det är dem kommer komma in i det mer och mer. Ett riktigt starkt lag har man och powerplayspelet borde vara riktigt bra, men där har man ännu fått en mycket svag utdelning, men det kommer också lossna desto längre säsongen lider. Idag får Brynäs dessutom tillbaka två mycket viktiga pjäser, Lucas Carlsson och Simon Bertilsson är ikväll åter redo för spel och det är minst sagt en förstärkning. Jag tror Brynäs har fått tillbaka självförtroendet efter dessa två raka segrar och känner att man verkligen är på gång nu igen, seger hemma mot Karlskrona idag skulle innebära att tabelläget skulle se mycket bättre ut och den chansen tror jag inte Brynäs vill missa.

Karlskrona ligger på en sjundeplats med sju inspelade poäng på sina sex inledande matcher. De två segrarna man har lyckats ta har kommit på hemmais mot Mora och Linköping. Sedan slet man även åt sig en poäng borta mot HV71. Karlskrona har väl sett ut ungefär som man kan förvänta sig hittills, varken bättre eller sämre. En sak som man dock ska ha med i tankarna när man ser Karlskronas resultat är att dem har varit rätt effektiva i dem matcher dem vunnit och kanske haft lite marginaler med sig på sin sida. Man har haft det betydligt tuffare på bortais hittills denna säsong, man har ju dock bara spelat två bortamatcher men det talar ändå ett ganska tydligt språk. Mot Frölunda blev man totalt överkörda i tre perioder och förlorade den matchen med milda 3-0, hade kunnat vara mycket mer. Mot HV71 borta lyckades man som sagt nypa en poäng men man förlorade skotten på mål med 44-26 och skotten utanför med 21-6. Det jag menar är bara att Karlskrona haft marginalerna med sig lite hittills i inledningen av SHL och man märker att när de bättre lagen fått fart på sina grejer så har man inte haft jättemycket att säga till om. Det är exakt det jag hoppas händer ikväll, att Gävle sätter upp ett rejält tempo och sedan får dem mer än gärna också vara lite mer effektiva än vad man har varit i inledningen. Brynäs -1.5 till 2.40 känns fin hos Unibet .

Match: Brynäs - Karlskrona
Spel: Brynäs -1.5
Odds: 2.40
Bolag: Unibet
Insats: Flat
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Vid frågor, Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip