Två lag som vill studsa tillbaka efter varsin förlust drabbar samman i Gävle. Här går jag mycket på statistik även om röster från båda håll tror på en offensiv match i högt tempo.

Malmö har ett udda spelschema med fem raka bortamatcher att ta sig igenom. I skrivande stund har laget avverkat tre stycken och i dessa "bara" fått med sig tre poäng. Målproduktionen har det dock inte varit några fel på, och så har det sett ut i Malmös bortamatcher i år:

Djurgården - Malmö 1-2
Färjestad - Malmö 2-4
Rögle - Malmö 6-7
Örebro - Malmö - 5-4
Linköping - Malmö 3-5
Luleå - Malmö 4-2

Inte heller Brynäs var nöjda med sin insats senast. Nu kommer laget hem till Gavlerinken där man vill spela en offensiv hockey vilket man också har ett lag byggt för. Man har tre stabila kedjor som har producerat bra med poäng, samtidigt som det finns mer att hämta från klasspelare som Johnson, Zaborsky och Gunderson.

En sak som ledarna inte är nöjda med och som man tryckt på är powerplayspelet. Över säsongen ligger Brynäs på knappa 22% vilket ändå är en godkänd siffra, dock har man inte varit nöjd med det spelmässiga. Kanske kan det lossna idag när man ställs mot ett boxplay på 73,6%, vilket är fjärde sämst i ligan.

Brynäs hemmamatcher i siffror:

Brynäs - Frölunda 7-2
Brynäs - Linköping 1-2
Brynäs - Luleå 5-2
Brynäs - Leksand 1-3
Brynäs - Rögle 4-3

Tycker mycket talar för att detta blir ännu en målrik match, och eftersom bet365 inte verkar tagit hänsyn till det så spelas:

Ö 5 mål @ 2.35 med 3/6u på bet365 .

(Finns även Ö 4.5 till spelbara 1.70 på Nordicbet .)

Finns på twitter: @nyburgare
Kan bli något twitterspel när det närmar sig matchstart och laguppställningarna är officiella. Har hittills bra resultat på spelarpoäng ja/nej.

This is the stats tab
This is the post tip