Brynäs har fått sin "nystart" och gjorde en mycket bra insats uppe i Skellefteå när man vann med 2-1, idag står Rögle för motståndet och jag tror man har goda möjligheter att vinna denna match med två puckar eller mer. Jag spelar Brynäs -1.5 hos Williamhill till 2.05 med flatinsats.

Brynäs har varit inne i en mycket tuff period och när man för två omgångar sedan förlorade hemma mot Skellefteå med 8-2 fick det vara nog och man sparkade Roger Melin. Matchen därefter skulle man som sagt möta Skellefteå borta och då gör man en mycket bättre insats och vinner med 2-1. Nu är det dags för match hemma i Gavlerinken och jag tror det finns stora möjligheter att Brynäs gör säsongens bästa arbetsinsats ikväll. Dels för att man fått sin nytändning plus att man senast skämde ut sig på hemmais genom att förlora mot Skellefteå med 8-2, revanschsuget bör vara 110%. Brynäs har denna säsong inte alls fått till det på hemmaisen men jag tror verkligen det är dags ikväll. Brynäs har varit riktigt bra i boxplay hittills denna säsong och ligger tvåa på den listan. Det är oerhört viktigt när man ikväll ställs mot SHL:s bästa powerplay. Brynäs powerplay har inte varit speciellt bra, det är lite chockerande för mig då jag tycker dem bör vara mycket vassa i den spelformen, det kommer garanterat bli bättre och bättre desto längre säsongen lider. Totalt i PP/BP har man 106.49% och det ligger man fyra i hela SHL med. Det känns som ett supertaggat Brynäs kommer vara klart bättre än Rögle i fem-mot-fem så bara man håller sig på isen så ska man kunna vinna detta ganska så enkelt.

Rögle kommer från en jättefin seger hemma mot Färjestad i tisdags när man vann med 5-2 och tog säsongens första trepoängare samtidigt som man gjorde så att serieledaren Färjestad för första gången denna säsongen förlorade under ordinarie tid, STARKT. Sägas ska dock att Rögle gjorde två mål i powerplay, ett mål på kontring i slutet samt ett mål i öppen kasse. Jag skulle inte vilja påstå att det såg speciellt bra ut i spelet fem-mot-fem och det har det inte gjort under säsongen heller. Det är i powerplay Rögle gör sina mål för det mesta. Hittills denna säsong har Rögle gjort 23 mål och 9 av dessa har varit i just PP. Visst, Rögle har absolut steppat upp den senaste tiden och det har sett mycket bättre ut och man kommer komma in i denna matchen med nytt och gott självförtroende. Men jag tror uppgiften blir för tuff, grundar det mycket på Brynäs nytändning plus att man har ett mycket bra BP och kan därmed ha större chans att hålla tätt mot just Rögle än vad andra lag med sämre BP har. Lagen möttes dessutom fyra gånger förra säsongen, det ena laget tog 12/12 möjliga poäng och det var Brynäs.

Match: Brynäs - Rögle
Spel: Brynäs -1.5
Odds: 2.05
Insats: Flat
Bolag: Williamhill
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip