Dags för måstematch för Brynäs, ska man göra publiken nöjda måste det komma en seger här. Efter seger mot Djurgården på hemmais så har det blivit tre förluster på de fyra sista matcherna. Jag tror ett desperat Brynäs kommer göra en del mål och samtidigt bjuda sina hyperfarliga motståndare på lägen och kommer spela över 4.5 mål i matchen till 1.86 hos Nordicbet med en flatinsats.

Brynäs har varit involverade i väldigt målrika den senaste tiden och jag ser ingen anledning att det skulle upphöra ikväll när man närmast desperat måste gå för seger ikväll. Dock en sak som är skön för Brynäs är att man kan spela utan speciell press, man vet att man som sämst kommer komma tia då lagen bakom ligger alldeles för långt bakom för att hota om en slutspelsplats. Fokus för Brynäs nu är att komma top-6 och det blir inte enkelt, men det kan absolut gå, men då gäller det att börja vinna matcher.

Växjö är ungefär i samma sits som Brynäs vad gäller press. Det är klart sedan ganska många omgångar att Växjö kommer vinna grundserien, frågan är bara med hur många poäng. Växjö kan spela hur avslappnat man vill utan att behöva riskera sin förstaplats. Det såg man i förra matchen mot Mora, jag såg inte matchen men jag hörde att Växjö tog lätt på uppgiften i de två första perioderna och då blev man överkörda spelmässigt. I tredje perioden stod man för en så kallad hållkäften-period och vann densamma med 5-0.

Växjös målsnitt denna säsong ligger på 5.35 mål per match och Brynäs målsnitt ligger på 5.3 mål per match, ganska så lika målrika med andra ord. Vi vet dessutom att Växjö har seriens bästa PP, Brynäs har visserligen seriens bästa PP men det blir ändå väldigt svårt mot Växjö.

Lagen har mötts tre gånger denna säsong, Brynäs vann sin hemmamatch med 2-1, annars har det varit målrikt, i de två matcherna i Växjö slutade båda mötena med oavgjort resultat 3-3. Jag tror det blir en härlig match ikväll med mycket mål.

Match: Brynäs - Växjö
Spel: Över 4.5 mål