Buffalo Sabres - New York Rangers

Goalies: Lehner (confirmed) vs Lundqvist (confirmed)

2018 är äntligen här och som vanligt på nyårsdagen så spelar NHL Winter Classic. Detta år är det Buffalo Sabres som tar sig an New York Rangers på baseballaget New York Mets hemmaarena Citi Field. Med andra ord är det egentligen Rangers som har lite mer ”hemmaisfördel” men matchen spelas teoretiskt sett på neutral is.

Buffalo Sabres har fått kämpa denna säsongen då man inte utvecklats till det lag man hoppas kunna bli än. Man ligger sist i sin division och laget är svaga 3-3-4 senaste 10 matcherna. Man tog dock en stark seger senast mot NJ Devils där man kom tillbaka från underläge 2 gånger under matchen. Det var egentligen Devils som var det klart bättre laget, men Sabres visade sig effektiva och trots 1-0 och 3-1 kom alltså Sabres tillbaka starkt och vann efter förlängning.

NY Rangers har gått 5-2-3 senaste 10 matcherna och efter en tajt seger mot Washington Capitals med 1-0 föll man senast borta mot Detroit Red Wings med 3-2 efter straffar. Matchen mot Wings var en väldigt jämn sådan där båda lagen spelade tajt i försvarsspelet och bjöd inte sina motståndare på många lägen. Det kändes rättvist att båda lagen tog en poäng från matchen men det var alltså Wings som vann coinflippen i straffläggningen.

Ikväll är det alltså Winter Classic, dvs utomhusmatch och det brukar alltid spetsa till stämningen. Det kommer vara fullsatt på arenan och temperaturen är -8 grader med klart växlande molnighet. Med andra ord är det perfekt väder för utomhusmatch och jag förväntar mig att isen kommer vara bra.


Rangers brukar ha väldigt bra koll på Buffalo Sabres och laget har 7/10 senaste mötena mot Sabres. Lägg där till att Sabres snittat 2.10 mål/match mot Rangers gör att jag tror det kommer bli tufft för ett revanschsuget New York. Henrik Lundqvist är i mina ögon en riktig vinnare, som brukar höja sig i viktiga matcher där vi har bra stämning. Detta är ett förhållande som jag räknar med ikväll. Jag tror därför rätt hårt på Rangers-vinst här och spelar därför

Match: Buffalo Sabres - New York Rangers
Spel: 2
Odds: 2.04
Insats: 3/7u
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 19:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick



Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip