Calgary Flames - New York Islanders

Goalies: Smith (confirmed) vs Gibson (confirmed)

I natt kommer jag vända mig till en match där vi har två lag i slutsspelsjakt. Calgary Flames som jagar wild card-platsen likt NY Islanders som desperat måste hitta vägvinnande sätt att ta 2-poängare.

Calgary Flames är just nu 2 poäng efter Colorado Avalanche som besitter sista Wild Card-platsen i Western Conference och Flames är på god väg att göra en rush. Laget har tagit två raka vinster nu efter att varit inne i en svag form. Senast slog man Ottawa Senators med 2-1 på bortais. Flames tog tidigt ledningen i matchen via Sam Bennett. Matchen stod länge och vägde och efter en mållös andra period kändes det helt öppet inför tredje då Sens jobbat sin in i matchen spelmässigt. M.Stajan utökade för bortalaget i mitten av tredje perioden vilket skapade lite andrum för Flames, men bara minuten senare gjorde J.Pageau 2-1 på straff. Sens tryckte på i slutet av matchen men lyckades aldrig hitta en kvittering och Flames tog två viktiga poäng i slutspelsjakten.

NY Islanders har under slutet av februari och början av mars haft det otroligt tungt och är just nu NHLs formsvagaste lag. Man är just nu 9 poäng från slutspel med mindre än 15 matcher kvar av grundserien. I och med detta börjar det se tungt ut för New York-laget med kapten Tavares i spetsen. Laget har 8 raka förluster och nu börjar desperationen spela in. Islanders är ett lag som i år varit som en berg och dalbana. Offensivt besitter man kvalité men problemet i år har varit försvar och målvaktsspelet då man bjuder på för mycket enkla mål. Jag är dock övertygad om att laget kommer kriga in i det sista för att ta en slutspelsplats och nu måste man helt enkelt bryta förlusttrenden.

NHL är en väldigt tuff liga där ingen match är säker, och just därför bygger jag nattens spel på rent spelvärde. NY Islanders står på 8 raka förluster men är inte helt borträknat från slutspel. Motivationen kommer finnas där för att gå 100% och man möter ett Flames som är i liknande situation. Flames har en betydligt mer realistisk chans att ta sig till slutspel, men jag tycker pinsamma 1.52 på hemmaseger är ett skämt. Jag har sett dessa lag mötas ett flertaget gånger och lagen är verkligen likvärdiga i spelstyrka. I och med att Islanders är i ett desperat läge och en vinst ligger nära till hands tycker jag därför att höga 2.60 på bortaseger är riktigt bra. Jag ser att Islanders vinner 3/7 möten med nattens förutsättningar och då är 2.60 ett riktigt bra odds.

Jag kommer därför spela

Match: Calgary Flames - NY Islanders
Spel: 2 money line
Odds: 2.60
Insats: 4/7u
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 00:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip