Här väntar den femte matchen i matchserien mellan Carolina och NY Islanders, och här tror jag hemmalaget sätter spiken i kistan.

Carolina hade läge att svepa NY Islanders senast då man hade vunnit de tre första matcherna. Det löste man inte utan det var en tight match som gick till förlängning, och där avgjorde Barzal för värdarna.
Nu vänder man hemåt till PNC Arena och har läge att avgöra matchserien här, något man säkerligen vill göra inför hemmafansen.

Jesper Fast och Pesce saknas fortsatt men ser man på truppen så håller den hög klass med bland annat Aho, Necas, Svechnikov och Guentzel, så är man är favoriter på hemmaplan köper jag, och normalt sett är man huvudet högre än gästerna.

NY Islanders säsong tar slut här

NY Islanders har inte på något sätt skämt ut sig i denna matchserien då man stundtals spelat bra hockey, och senast kunde man även vinna och hålla liv i matchserien.
Nu är det dock en tuff bortamatch som väntar igen och man kommer möta ett betydligt bättre Carolina än senast, så det gäller nog att man steppar upp om man ska kunna knipa ytterligare en seger.

I matchserien har man också sett att det finns en helt annat spets offensivt hos Carolina samtidigt som de har fler matchvinnare även om spelare som Barzal och Horvat finns i truppen och håller en bra nivå.
Att man ska kunna utmana Carolina på bortais här tror jag dock är långsökt, och känslan är att säsongen tar slut här.
Martin och Mayfield förväntas missa matchen.

Andersen (Unconfirmed) - Varlamov (Confirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip