Chicago Blackhawks - San Jose Sharks

Goalies: Berube (confirmed) vs Jones (probable)

Chicago Blackhawks vann senast mot Ottawa Senators med 3-2 efter straffar men spelet imponerat fortfarande inte. Matchen mot Ottawa började precis som väntat med högt tempo och båda lagen skapade mycket chanser. Det var Hawks som bröt dödläget efter mål av Patrick Kane efter 14 minuters spel med Ottawa svarade snabbt med en kvittering bara minuten efter. Andra perioden var liknande första och inför tredje stod matchen och vägde med 2-2 på resultattavlan. Tredje perioden dominerades av Ottawa som hade 2+ ramträffar där man verkligen borde ha gjort mål. Hawks hade turen med sig och överlevde förlängningen med lite tur och efter att vi haft en jämn straffläggning var det Nick Schmaltz som avgjorde för hemmalaget.

San Jose Sharks föll stort igår mot Nashville Predators när man verkligen såg ut att sova då man förlorade med hela 7-1. Preds på hemmais är helt klart ingen lätt uppgift men en sådan stor vinst var verkligen överraskande. Redan efter 2 minuter av matchen tog hemmalaget ledningen och precis innan paus utökade man ledningen till 2-0 vilket var psykologiskt viktigt för Preds. En reducering kom i andra perioden från Sharks, men efter det var det bara Preds som gjorde 5 raka mål efter det där tredje perioden verkligen var en överkörning.

I natt gästar är San Jose Sharks alltså B2B och Chicago kommer från en vinst senast. I mina ögon övertygade inte Hawks vinst speciellt mycket men Sharks såg riktigt virriga ut igår och bör vara lite trötta i natt. Detta bör öppna upp för Hawks offensiv och jag räknar med att man gör en del mål. Samtidigt är det alltid svårt med ett lag som Sharks när man kommer från en match där man blivit överkörda. Man bör vilja skaka av sig matchen så fort som möjligt och jag gillar att vi får Beurbe i Hawks mål. Ni som följt med vet att hans karriär i New York Islanders inte var allt för lyckad. Han är inte stabil och jag tror Sharks har bra chans att göra en del mål också. Därför känns Ö5.5 mål som ett bra val i den här matchen och blir nattens spel