Chicago Blackhawks - Tampa Bay Lightning

Goalies: Glass (confirmed) vs Vasilevskiy (probable)

Chicago Blackhawks fortsätter ha bra problem och laget åkte senast på en riktig käftsmäll när man blev totalt förnedrade på hemmais mot NY Islanders. Matchen slutade hela 7-3 till Islanders i en match där jag trodde Hawks skulle kunna leverera defensivt på hemmais mot ett av ligans farligaste anfallsspel. Istället fick vi se en pinsamt dålig Anton Forsberg i mål samtdigt som Hawks försvar såg ut som en hönsgård. Man kunde inte sortera spelarna och Islanders forwards fick ofta agera omarkerat vilket såklart resulterade i många enkla mål.

Tampa Bay Lightning som gått som tåget denna säsong har åkt på säsongens första förslutssvit. För första gången den här säsongen har laget förlorat 3 raka matcher då man senast föll mot Minnesota Wild med 5-2. Tampa som just nu är ute på en väldigt lång roadtrip på 8 matcher behöver steppa upp nu för att bibehålla momentet och statusen man haft hela säsongen. Mot Wild inledde man matchen helt okej, men en utvisning gjorde att Wild fick utnyttja spel i PP och tog vara på chansen. Detta gav Wild självförtroende och laget kunde spela ut på hemmais vilket var nyckeln till segern.

I nattens möte ser jag goda chanser till att Tampa bryter in förslutsvit. Detta baserar jag främst på Hawks oförmåga att sortera ut spelare mot Islanders. Tampa och Islanders påminner mycket om varandra i anfallsmönster och i mina ögon har Tampa till och med bättre firepower framåt. Anton Forsberg var som sagt totalt värdelös mot Islanders och har blivit bänkad vilket gör att Jeff Glass kommer starta. Tampa har sedan mötena i Stanley Cup finalen 2015 (där man föll med 4-2 i matcher) dominerat Hawks H2H och vunnit de 4/5 senaste inbördes mötena.

Jag tror som sagt Tampa inte åker på 4 raka förluster här mot ett lag som verkar glömt hur man spelar försvarsspel. Jag kommer därför spela

Match: Chicago Blackhawks - Tampa Bay Lightning
Spel: 2 money line
Odds: 1.83
Insats: 3/7u
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 02:30

För fler spel

Twitter: @bethockeystick



Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip