Colorado Avalanche - St Louis Blues

Goalies: Pickard (probable) vs Allen (probable)

Colorado Avalanche föll senast mot Washington Capitals med 5-3 i en match som inte hade någon kampkänsla. Båda lagen gick på halvfart och inga större bråk uppstod. Det var mer show än match och Caps var laget som drog längta strået. MacKinnon hade en läckert solonummer till 3-4 men Lars Eller stängde spänningen när han satte 3-5 i öppen kasse med en och en halv minut kvar av matchen. Avs ligger överlägset sist i NHL med endast 43 inspelade poäng och löjligt dåliga 20 vinster på 76 spelade matcher i år.

St Louis Blue skrev jag kunde bli slutspelsklara senast om man hade haft hjälp av Calgary Flames. Dock så skötte sig inte Flames utan föll med klara 1-4 mot Kings medan Blues gjorde jobbet borta mot Coyotes där man vann med 3-1. I natt kan man återigen bli slutspelsklara, men denna gång har man allt i egna händer. Vid seger i natt blir laget klar för slutspel, eller om Kings skulle tappa poäng mot Canucks. Hur som helst har bland annat målvakten Jake Allen gått ut i media att man inte vill lämna något till slumpen i natt och göra jobbet.

Med detta i ryggen behöver jag inte mer för att vara säker på att Blues går ut 100% i natt. I grund och botten är laget klasser bättre än Avs och har klart övertag H2H också med 7 vinster senaste 10 inbördes. Blues snittar höga 3.10 mål/match medan Avs har 1.40 mål/match på dessa möten. Senast lagen möttes vann Blues med klara 4-2.

Jag tror stenhårt på att Blues kvalificerar sig till slutspel i natt och spelar därför

St Louis Blues FT @ 1.735 med 4/7 units hos Pinnacle Sports


För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip