Colorado Avalanche - Nashville Predators

Goalies: Hammond (probable) vs Rinne (probable)

Oj vad intressant denna matchserie mellan storfavoriterna Nashville Predators och underdogen Colorado Avalanche blev helt plötsligt när Preds misslyckades att avsluta serien på hemmais mot ett Avalanche som hade målvaktsproblem. Colorado skrällvann med 2-1 efter ett sent avgörande mål i tredje perioden och Andrew Hammond agerade tjuv och var en vägg i målet vilket gjorde att Colorado fick möjligheten att sno vinsten.

Inför Game 5 kändes det som allt var upplagt för Nashville. Man hade med sig ett 3-1 resultat efter att kommit tillbaka efter överkörningen i Game 3 med att vinna med 3-2 i Game 4. Jag tyckte man gjorde en riktigt bra insats då och dominerade speciellt i första perioden där Filip Forsberg återigen visade vägen med en ny soloprestaion. 2, och 3-0 kom på ett löpande band i andra perioden och Preds såg ut att ro hem segern komfortabelt. Avs vek dock inte ner sig och stod för två mål i tredje perioden och hade tung press i slutet av matchen för att hitta dedär kvitteringsmålet men tyvärr kom man inte närmare.

I Game 5 hade alltså Preds skaffat sig matchboll och efter att ha sett Game 4 kändes det som en riktigt svår uppgift för Colorado. Matchen utspelade sig också på det sätt jag och de flesta hade förutspått med ett Preds som malde på och malde på. Men just för dagen var det Andrew Hammond som sa nej och räddade Colorado ett X antal gånger under första och andra perioden. Trots detta var det ändå Preds som gjorde matchens först mål efter ca 10 minuter av tredje perioden och det såg ut som Preds skulle ta hem detta. Men osannolikt lyckades Colorado hitta 2 mål på de sista 5 minterna av matchen och snodde alltså segern och festen mitt framför Preds ögon. Matchens stjärna var alltså Andrew Hammond som osannolikt motade 44/45 skott han fick på sig.

Ikväll återvänder serien till Colorado och jag tror det blir en tuff match. Colorado är ett riktigt bra hemmalag, men man måste återigen ha en monsterös insats av Andrew Hammond om man ska vinna. Preds är det klart bättre laget och maler på med sin fina offensiv och är inte Hammond på hugget här tror jag det kan bli en överkörning. Preds dominerade spelet i Game 5 och jag tror ändå man kan ta med sig det i natt. Visst så har Preds stor press på sig och man vill verkligen inte förlora i natt för att spela en avgörande match på hemmais mot ett lag man bara ska slå ut. Därför tror jag man vill gå på knock här i natt och jag tror man kommer lyckas. Jag väljer därför att spela

Match: Colorado Avalanche - Nashville Predators