Första spelet för säsongen hittade hem igår relativt stabilt. Ottawa Senators utnyttjade verkligen Leafs lite orutinerade försvar och det rasslade till rejält i mål. 6-2 slutade det till hemmalaget och Ö5.5 mål @ 1.90 hittade hem! Skönt!

Columbus Blue Jackets - Chicago Blackhawks

Vi krigar vidare, och i natt har jag hittat ett spel mellan på uppgående Columbus Blue Jackets och det rutinerade Chicago Blackhawks.

Columbus hade en fantastisk säsong förra året där man ett tag hade över 20 raka vinster. Dock åkte man på ett tuff första omgång i slutspelet och fick ge sig mot slutsegrarna Pittsburgh Penguins. Laget har väldigt bra kvaliteter, inte främst offensivt och man har gjort intressanta traded under off season. Den främsta är nog spelfördelaren och superstjärnan A.Panarin som man plockade från just Chicago. Panarin var tillsammans med linan med Kane fruktansvärt farliga förra säsongen och det är verkligen en kvalitets-playmaker man fått här. Dock fick man byta tillbaka Brandon Saad som man förövrigt tradade från just Hawks för 2 år sen.

Lineup

Målvakter: Korpisalo, Kivlenieks

Forwards: Panarin, Dubois, Foligno, Broadhurst, Camper, Abramov, Motte, Vigneault, Moutrey, Hännikäinen, Sedlak, Koules

Försvar: Carlsson, Jones, Werenski, Siebenaler, Kukan, Savard


Chicago Blackhawks fortsätter att kriga med sin trupp varje år som går just nu. Man har efter de tunga kontrakten på Kane och Toews fått jobba hårt med att hålla lönetaken och det märks mer och mer. Detta var en av anledningarna till att man inte kunde behålla Panarin, och Saad blev då en billigare lösning.

I natt åker Chicago till Columbus med en riktigt, riktigt svag NHL-trupp där jag måste säga att Nick Schmaltz är den bästa spelaren offensivt för Hawks. Tycker laget känns väldigt oprövat här och det bör bli en svårt match.

Lineup

Målvakter: Forsberg, Glass, Tomkins

Forwards: Baun, Bondora, Bouma, Hayden, Dauphin, Highmore, Hinostroza, Jurco, Kampf, Knott, Louis, Miller, Mitchell, Pelletier, Schmaltz

Försvar: Dahlström, Forsling, Jokiharju, Kempny, Raddysh, Rutta, Stuart,

Nej jag tror att Jackets på hemmais ska ha bra chans på seger här. Man har trots allt en stabil förstakedja där Panarin säkerligen vill trycka din nån puck mot sin gamla klubb. Man har stabil backuppsättning och man ska helt enkelt vara förhandsfavoriter här.

Jag spelar

Columbus Blue Jackets ML @ 1.80 med 2/7u

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip