Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins

Goalies: Bobrovsky (probable) vs Fleury (probable)

Game 4 i natt mellan Penguins och Jackets. En matchserie som jag trodde skulle bli stenhård, men som Penguins visat att man är det bättre laget i. Trots att Jackets spelmässigt inte alls varit dåligt ligger laget under med 3-0 i matcher, vilket till största sannolikhet innebär att man kommer förlora mot Penguins i denna serie.

Senast i Game 3 hade man alltså chansen att reducera matchserien i en mer eller mindre måstematch. Jackets inledde den match på bästa möjliga sett då man redan efter några sekunder gjorde 1-0 via Cam Atkinson, spelare som alla väntade på skulle sticka fram. Jackets såg riktigt heta ut och dominerade första perioden och just Atkinson såg riktigt het ut på isen.

Jacket skaffade sig en 3-1 ledning efter 20 spelade minuter och det kändes verkligen både mentalt och spelmässigt att Game 3 var Jackets, men Penguins visade återigen varför man vann Stanley Cup förra året. Laget är oerhört bra och starka mentalt och man kör sitt race under 60 min. I andra perioden spelade man bra och gjorde två raka mål och när Guentzel gjorde 4-3 i tredje perioden i PP hade man helt plötsligt vänt matchen. Jackets lyckades ta sig upp och kvittera via Dubninsky i slutet av matchen och tog matchen till OT. Här handlar det om att sina bästa spelare leverar, och det gör Penguins. Vem om inte Sidney Crosby skulle göra en stark individuell prestation och servera Guentzel GWG i OT?

Nej i natt har Jackets chans att reducera, men det känns verkligen Game Set och Match nu. När man inte kunde förvalta en 3-1 ledning och där man spelat fin hockey hela tiden, men inte får utdelning gör att det känns som det sitter spöken i huvuden på Jacketsspelarna.

Jag tror därför Penguins lyckas stänga nattens serie och tar sig till andra omgången. Jag spelar därför