Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning

Goalies: Bobrovsky (probable) vs Vasilevskiy (probable)

I årsskiftet i natt när vi lämnar 2017 och går över till 2018 så spelas det i svensk tid en del NHL-matcher och jag tycker vi lägger in ett spel i mötet mellan Columbus Blue Jackets och Tampa Bay Lightning!

Columbus Blue Jackets som är ett riktigt bra lag har återigen skadeproblem i laget, vilket var anledningen till att man missade slutspel för två säsonger sedan. VI vet alla att Jackets med fullt lag är riktigt bra och svårslagna, speciellt på hemmais. Laget har åkt på två raka förluster nu nöär man senast föll borta mot Ottawa Senators med 5-4 i en match man borde vunnit. Som ni alla vet är Senators riktigt usla just nu och Jackets var även laget som förtjänade vinsten. Man tog ledningen i matchen i andra perioden och drog ifrån till en 3-1 ledning, men Sens lyckades kvittera innan andra perioden var slut. Sedan stod Sens för två snabba mål i mitten av tredje perioden vilket kostade Jackets segern.

Tampa Bay Lightning har jag hyllat hela året och det råder ingen tvivel om att laget är det bästa i ligan. Dock åkte man på förlust senast mot Philadelphia Flyers på hemmais vilket får ses som en skräll. Båda lagen var dock B2B och medan Flyers valde att starta sin första keeper Elliot igen valde Bolts att vila sin stjärnmålvakt Vasilevskiy och startade Budaj. Med honom i mål har Bolts inte lika säkert försvarsspel och det syntes i matchen. Matchen slutae 5-3 till Flyers som var det bättre laget över 60 minuter.

I natt har vi alltså ett möte mellan två riktigt bra lag. Detta är lagens 3e möte denna säsong där Tampa Bay vunnit de tidigare två mötena (2-0 och 5-4). Jag tror matchen kommer bli en riktigt jämn sådan då vi har två lag som kommer från liknande prestationer. Jackets på hemmais är svårslagna, men man är skadedrabbat offensivt och saknar bland annat C.Atkinson, A.Wennberg och B.Dubinsky. Man slarvade bort segern mot Sens senast och bör därför inte vilja gå in i en hawaiimatch som man gjorde mot Sens, och som det var mot Bolts senast lagen möttes. Likaså Tampa Bay som får tillbaka Vasilevskiy i mål. Detta bör ge ett trygt Bolts som vanligtvis vill spela tajt mot Jackets snabba offensiva spel.